Ανακαλύψτε την αλήθεια για τα γυαλιά υπολογιστών και το μπλε φως • ModernLifeBlogs

Ανακαλύψτε την αλήθεια για τα γυαλιά υπολογιστών και το μπλε φως • ModernLifeBlogs

Ποια είναι τα καλύτερα γυαλιά υπολογιστή; Αξίζει πραγματικά να αγοράσουμε γυαλιά μπλε φωτός για να μας προστατεύουν από τις ψηφιακές οθόνες και τις λάμπες LED;

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα εάν περνάτε πολλές ώρες μπροστά στις οθόνες του υπολογιστή, του tablet ή/και του smartphone:

 • Κουρασμένα μάτια.
 • Κνησμός στα μάτια και/ή ερεθισμός των ματιών.
 • Δυσφορία και ξηρότητα στα μάτια.
 • Θολή όραση.
 • Πονοκέφαλοι.

Λοιπόν, το πρώτο πράγμα JLR Eye Hospital θέλει να πει είναι ότι αν παρατηρήσετε μερικά από αυτά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι υποφέρετε από την ολοένα και πιο διάσημη ψηφιακή καταπόνηση των ματιών.

Σήμερα, θα σας ενημερώσουμε για το ποια είναι τα καλύτερα γυαλιά υπολογιστή, επειδή είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους φίλτρων μπλε φωτός στα γυαλιά που υπάρχουν, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν είναι κατάλληλα για την περίπτωσή σας ή όχι.

Γιατί να χρησιμοποιείτε γυαλιά υπολογιστή και πώς λειτουργούν;

Μόλις καταλάβουμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα μάτια μας και την υγεία μας από την υπερβολική έκθεση στο μπλε φως, το πρώτο βήμα είναι να μειώσουμε την αιχμή του μπλε φωτός που εκπέμπεται από τις ψηφιακές οθόνες.

Χρησιμοποιώντας γυαλιά υπολογιστή με φίλτρα μπλε φωτός, μπορείτε να μειώσετε αυτή την αιχμή μπλε φωτός μεταξύ 20 και 30%. Και με κίτρινα/πορτοκαλί μπλε γυαλιά φωτός μπορεί να μειωθεί έως και 90%.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι τα γυαλιά μπλε φωτός έχουν ένα άκαμπτο και μη ρυθμιζόμενο φίλτρο, οπότε ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε και τι ώρα είναι, θα φιλτράρουν ακριβώς το ίδιο όταν το χρειάζεστε πραγματικά μόνο για ορισμένες δραστηριότητες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση γυαλιών κατά του μπλε φωτός δεν είναι η ιδανική επιλογή εάν χρησιμοποιείτε τα ίδια γυαλιά όλη μέρα για να είστε μπροστά στον υπολογιστή, να περπατάτε στο δρόμο, να οδηγείτε τη νύχτα κ.λπ.

Διαφορές μεταξύ αντιανακλαστικής επεξεργασίας και φίλτρων μπλε φωτός

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ένα φίλτρο μπλε φωτός και μια αντιανακλαστική θεραπεία δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση μεταξύ τους, καθώς αναζητούν αντίθετα αποτελέσματα. Φυσικά και οι δύο επιλογές μπορούν να συνδυαστούν και μάλιστα, θα ήταν ιδανικό.

Διαβάστε περισσότερα  Η επανάσταση της σόγιας του Μπελίζ: Από τον εισαγωγέα στον εξαγωγέα

Η αντιανακλαστική θεραπεία επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη διαφάνεια για την αποφυγή αντανακλάσεων. Η θεραπεία κατά του μπλε φωτός ή του μπλε μπλοκ επιδιώκει να αντανακλά το μπλε φως.

Για αυτόν τον λόγο, οι επεξεργασίες εξωτερικών γυαλιών υπολογιστή παράγουν μια μπλε ή μοβ αντανάκλαση που μερικές φορές δεν είναι ελκυστική και μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική.

Τύποι γυαλιών υπολογιστή

Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι γυαλιών υπολογιστή:

 • Γυαλιά υπολογιστή με φίλτρο μπλε φωτός στην επιφάνεια.
 • Γυαλιά μπλε φωτός με φίλτρο στη μάζα τους αλλά χωρίς χρώμα.
 • Γυαλιά υπολογιστή με άχρωμο φίλτρο στη μάζα τους και μπλε φίλτρο στην επιφάνειά τους.
 • Μπλε ανοιχτόχρωμα ποτήρια κίτρινου/πορτοκαλί χρώματος.

Γυαλιά μπλε φωτός με φίλτρα στην επιφάνειά τους

Η οπτική αίσθηση μπορεί να είναι πολύ διαφορετική μεταξύ της επιλογής γυαλιών υπολογιστή με φίλτρο χαμηλής ποιότητας και ενός υψηλής ποιότητας, καθώς το ένα μπορεί να προκαλέσει πολύ περισσότερες αντανακλάσεις από το άλλο όταν δεν χρησιμοποιείτε οθόνες.

Γενικά, τα φθηνά γυαλιά αντι-μπλε φωτός έχουν συνήθως φίλτρα χαμηλής ποιότητας.

Σημείωση: Αυτός ο τύπος γυαλιών υπολογιστή φιλτράρει μόνο το 20% του μπλε φωτός. Αυτό σημαίνει ανεπαρκή προστασία τη νύχτα ή το σούρουπο.

Γυαλιά αντι-μπλε φωτός με φίλτρα στη μάζα τους

Τα μεγάλα εργαστήρια έχουν αναπτύξει υλικά που απορροφούν μέρος του μπλε φωτός χωρίς να εμφανίζονται αντανακλάσεις και δύσκολα αλλάζουν την απόχρωση, αφού φαίνονται εντελώς διάφανα, αν και αν τοποθετηθούν μπροστά σε λευκό φόντο, φαίνεται μια πολύ ελαφριά κίτρινη απόχρωση.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του τύπου γυαλιών υπολογιστή είναι ότι δεν υπάρχουν μπλε ανταύγειες, επομένως είναι πιο αισθητικά και η όραση είναι πιο άνετη.

Σημείωση: Αυτός ο τύπος γυαλιών υπολογιστή φιλτράρει μόνο το 20% του μπλε φωτός. Αυτό προϋποθέτει πολύ χαμηλή προστασία για τις οθόνες το σούρουπο και τη νύχτα, όπως και η πρώτη επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα  Η είσοδος του Paraguay Beef στις ΗΠΑ: Αλλαγή παιχνιδιών παγκόσμιου εμπορίου

Γυαλιά υπολογιστή με φίλτρα κατά του μπλε φωτός στη μάζα τους και στην επιφάνειά τους

Αυτός ο τύπος γυαλιού κατά του μπλε φωτός είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού των δύο προηγούμενων τρόπων φίλτρου. Προσθέτουν το φίλτρο μάζας και το εξωτερικό φίλτρο, αυξάνοντας έτσι την προστασία χωρίς να το αντιγράφουν.

Σημείωση: Αυτός ο τύπος γυαλιών υπολογιστή φιλτράρει περίπου το 30% του μπλε φωτός. Προσφέρουν αποδεκτή αλλά όχι πλήρη προστασία εάν χρησιμοποιείτε οθόνες το βράδυ ή τη νύχτα.

Αντίθετα, όταν δεν χρησιμοποιείτε οθόνες, αυτό το φίλτρο θα ήταν περιττό ή ακόμα και αντιπαραγωγικό για την οδήγηση τη νύχτα, καθώς θα παρατηρούσατε περισσότερες αντανακλάσεις και μπορεί επίσης να σας κάνει να νυστάζετε πιο εύκολα.

Κίτρινα ή πορτοκαλί γυαλιά υπολογιστή

Υπάρχουν κίτρινα ή πορτοκαλί μπλε γυαλιά φωτός που φιλτράρουν πολύ περισσότερο μπλε φως από τις προηγούμενες επιλογές. Είναι γυαλιά με φίλτρα πορτοκαλί/κίτρινου χρώματος χωρίς διαβάθμιση τύπου gamer που μπορούν επίσης να συνδυάσουν ένα κίτρινο ή πορτοκαλί φίλτρο με μια επιπλέον επεξεργασία κατά του μπλε φωτός.

Αυτοί οι τύποι γυαλιών μπορούν να φιλτράρουν μεταξύ 60 και 100% μπλε φως. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για να βρίσκεστε μπροστά σε οθόνες ή φωτισμό LED το σούρουπο γιατί εκτός από το ότι μας προστατεύουν από αυτό το μπλε φως, είναι σχεδόν πλήρες φίλτρο θα μας βοηθήσει να τονώσουμε την παραγωγή μελατονίνης.

Ωστόσο, δεν τα συνιστώ για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το φίλτρο τους είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει ύπνο σε ακατάλληλες ώρες ή, ως μικρότερο κακό, αργότερα να έχει προβλήματα την ώρα του ύπνου, καθώς αντιφατικά σήματα φτάνουν στον εγκέφαλο σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. .

Συνιστώ να φοράτε αυτούς τους τύπους μπλε, κίτρινων ή πορτοκαλί γυαλιών μόνο το βράδυ ή/και τη νύχτα για να προκαλέσετε εύκολα ξεκούραστο ύπνο. Μάλιστα, έχω κάποια που τα φοράω πάνω από τα πτυχιούχα μου και μου δουλεύουν πολύ καλά.

Διαβάστε περισσότερα  Ολλανδική Ανθοκομία 1ο τρίμηνο 2023: Βουτιές, ανακτήσεις και τάσεις

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μη συνταγογραφούμενων κίτρινων/πορτοκαλί αντι-μπλε γυαλιών:

 • Κανονικά γυαλιά (γυαλιά ηλίου ή γυαλιά χωρίς φίλτρα).
 • Συμπληρώματα ή κλιπ για να φορεθούν πάνω από γυαλιά
 • Γυαλιά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να φοριούνται πάνω από άλλα γυαλιά

Σημείωση: Αυτός ο τύπος γυαλιού υπολογιστή φιλτράρει το 60-90% του μπλε φωτός που είναι τέλειο τη νύχτα όταν βρίσκεστε στο σπίτι, αλλά δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν οδηγείτε.

Η σημασία της αντιανακλαστικής θεραπείας

Η ιδέα είναι ότι όποτε μπορείτε, επιλέξτε ένα μοντέλο γυαλιών υπολογιστή που ενσωματώνει μια αντιανακλαστική επεξεργασία.

Ωστόσο, φοράω γυαλιά κατά του μπλε φωτός το βράδυ πάνω από τα κανονικά συνταγογραφούμενα γυαλιά μου για να με βοηθήσουν να κοιμάμαι καλύτερα. Έχω το μοντέλο της φωτογραφίας που μου φαίνεται πολύ δυνατή λύση γιατί εκτός από το πορτοκαλί φίλτρο ενσωματώνει και αντιανακλαστική επεξεργασία και άλλη θεραπεία κατά του μπλε φωτός.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο προτεινόμενα μοντέλα (κατά λάθος στο πρώτο δηλώνει ότι είναι πολωμένα, αλλά δεν είναι και δεν έχει σημασία αν είναι (πρόκειται για σφάλμα μετάφρασης).

Συμπεράσματα για τα γυαλιά υπολογιστή

Δεν συνιστώ τη χρήση γυαλιών υπολογιστή ως πρώτη επιλογή, καθώς θεωρώ ότι είναι πάντα καλύτερη λύση να φιλτράρετε το μπλε φως στην πηγή (τόσο στις οθόνες όσο και στα φώτα LED).

Ωστόσο, τα γυαλιά υπολογιστή ή τα γυαλιά μπλε φωτός φαίνονται ως μια καλή εναλλακτική για χρήση τη νύχτα ή σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το μπλε φως στις οθόνες της ηλεκτρονικής σας συσκευής.

Συντακτική Ομάδα' src=

ModernLifeBlogs, Είναι ένας εξελισσόμενος χώρος όπου τα Social Media, η Τεχνολογία, η Υγεία και η έμπνευση συνυπάρχουν κάτω από μια στέγη. Βρείτε τις νεότερες πληροφορίες για την Κοινωνική Δικτύωση, τα πιο πρόσφατα προϊόντα στην Τεχνολογία, τα πιο καινοτόμα θέματα για τη Ζωή! Συνδεθείτε μαζί μας Γράψτε για εμάς | Διαφημίζω
Συντακτική ομάδα
Συντακτική ομάδα