Η Γεωργία του Σαλβαδόρ λαμβάνει ώθηση 38,4 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η Γεωργία του Σαλβαδόρ λαμβάνει ώθηση 38,4 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ, σε μια στρατηγική κίνηση προς τη διασφάλιση της επισιτιστικής κυριαρχίας, ενέκρινε μια ουσιαστική ανακατανομή 38,4 εκατομμυρίων δολαρίων από τον νόμο περί προϋπολογισμού του 2023 για την ενίσχυση της γεωργικής βοήθειας. Αυτό το σημαντικό βήμα στοχεύει να στηρίξει όσους καλλιεργούν τη γη του Σαλβαδόρ και να διασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Ως μέρος ενός τρίτου κύματος μεταρρυθμίσεων του νόμου για τον προϋπολογισμό, το Υπουργείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας πρόκειται να επωφεληθεί από αυτή τη σημαντική οικονομική ενίσχυση. Με την αύξηση του κόστους των γεωργικών εισροών, όπως οι σπόροι και τα λιπάσματα, τα εγκεκριμένα κεφάλαια δεν θα μπορούσαν να είχαν έρθει σε καλύτερη στιγμή για τους αγρότες του Σαλβαδόρ. Αυτή η προσαρμογή του προϋπολογισμού αναμένεται να υποστηρίξει τους τεράστιους 378.011 παραγωγούς καλαμποκιού σε εθνικό επίπεδο, διευκολύνοντας την απόκτηση πιστοποιημένων σπόρων καλαμποκιού, λιπάσματος 15-15-15, λιπασμάτων φυλλώματος και επεξεργασίας σπόρων.

Αυτά τα γεωργικά πακέτα, βασικό συστατικό του σχεδίου της Κεντρικής Κυβέρνησης, θα συμβάλουν στη διατήρηση μιας σταθερής προσφοράς τροφίμων, μια κρίσιμη πτυχή της εθνικής επισιτιστικής κυριαρχίας. Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε εκκλήσεις από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής αντιπολίτευσης και της Ένωσης Μικρών και Μεσαίων Γεωργικών Παραγωγών του Σαλβαδόρ (CAMPO), οι οποίοι υποστήριζαν μια συνολική Εθνική Γεωργική Πολιτική.

Ωστόσο, ο έλεγχος σχετικά με τη χρήση των ταμείων στον τομέα της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας δεν είναι νέος. Το κόμμα ARENA, νωρίτερα φέτος, ζήτησε από την κυβέρνηση λογοδοσία σχετικά με τα σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια που εγκρίθηκαν για δύο καταπιστεύματα που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της γεωργίας και της καλλιέργειας καφέ.

Διαβάστε περισσότερα  Τι συμβαίνει με το...ποτήρι μας – Φάτε, κοιμηθείτε, ανακυκλώστε, επαναλάβετε.

Το Σχέδιο Αγροτικής Διάσωσης, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2021, δεσμεύτηκε να αναζωογονήσει τον τομέα που είναι υπεύθυνος για τη διατροφή του πληθυσμού του Σαλβαδόρ. Στη συνέχεια, η Συνέλευση ενέκρινε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες: το Food Sovereignty Trust (FIDESA) για 650 εκατομμύρια δολάρια και το Coffee Rescue Trust (FIRECAFE) για 640 εκατομμύρια δολάρια, δείχνοντας μια αξιοσημείωτη δέσμευση στον τομέα της γεωργίας.

Με αυτήν την τελευταία ανακατανομή κεφαλαίων, η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ έδειξε για άλλη μια φορά την προθυμία της να τροποποιήσει τον νόμο περί προϋπολογισμού του 2023 για το γενικότερο καλό της χώρας. Το ερώτημα παραμένει – θα είναι αυτό το σημείο καμπής για τη γεωργία του Σαλβαδόρ; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Το διακύβευμα είναι υψηλό, αλλά και οι δυνατότητες για ένα πιο πράσινο, πιο γενναιόδωρο μέλλον.

Πηγή: