Η είσοδος του Paraguay Beef στις ΗΠΑ: Αλλαγή παιχνιδιών παγκόσμιου εμπορίου

Η είσοδος του Paraguay Beef στις ΗΠΑ: Αλλαγή παιχνιδιών παγκόσμιου εμπορίου

Η βιομηχανία κρέατος της Παραγουάης είναι γνωστή παγκοσμίως και αναμένεται να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο. Ο Υπουργός Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Santiago Bertoni συναντήθηκε πρόσφατα με τους ομολόγους του στις ΗΠΑ για να συζητήσουν μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη: να φέρει το βόειο κρέας Παραγουάης στα πιάτα των Αμερικανών καταναλωτών.

Διάφοροι παγκόσμιοι παράγοντες έχουν επηρεάσει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την εξασφάλιση του βοείου κρέατος Παραγουάης στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων. Η συνεχιζόμενη κρίση έλλειψης κρέατος στις ΗΠΑ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πολλά στοιχεία, από το αυξανόμενο κόστος παραγωγής έως το κλείσιμο εργοστασίων επεξεργασίας κρέατος εν μέσω επιδημιών COVID-19, έχουν διαταράξει συλλογικά την αλυσίδα εφοδιασμού. Η πανδημία οδήγησε επίσης σε συρρίκνωση του συνολικού μεγέθους του κοπαδιού καθώς οι αγρότες, που προσπαθούσαν να παραμείνουν στη ζωή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, κεφαλαιοποίησαν τις διογκωμένες από την πανδημία τιμές πουλώντας αγελάδες νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Σε έναν περιεκτικό διάλογο με τον Daniel Whitley, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Bertoni τόνισε τη σημασία της απόκτησης πρόσβασης στην αγορά των ΗΠΑ για το βόειο κρέας Παραγουάης. Αυτές οι κρίσιμες συζητήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου Κορυφής της Αποστολής Γεωργικής Καινοτομίας για το Κλίμα, που φιλοξενήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Με τη φήμη ενός από τους κορυφαίους εξαγωγείς βοείου κρέατος παγκοσμίως, η Παραγουάη έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα αυστηρά πρότυπα για την είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ. Ο Μπερτόνι τόνισε ότι η Παραγουάη έχει εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές απαιτήσεις, επιδεικνύοντας τη δέσμευση της χώρας στην ποιότητα των εξαγωγών της.

Διαβάστε περισσότερα  Η επανάσταση της σόγιας του Μπελίζ: Από τον εισαγωγέα στον εξαγωγέα

Σε μια ευνοϊκή απάντηση, ο Whitley επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του USDA κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εισαγωγές κρέατος από την Παραγουάη είναι ασφαλείς και οι διαδικασίες της χώρας ευθυγραμμίζονται με αυτές των ΗΠΑ. Αυτή η αναγνώριση σηματοδοτεί μια σημαντική έγκριση για τη βιομηχανία κρέατος της Παραγουάης.

Εν τω μεταξύ, η κλιμάκωση των τιμών του κρέατος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αποτελεί πιθανό παράγοντα επιρροής στην προσέγγιση των ΗΠΑ. Επιπλέον, η αναμενόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Mercosur αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη δυναμική που θα μπορούσε να οδηγήσει την πρόθεση των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις εμπορικές τους σχέσεις με το βόειο κρέας.

Ο Whitley σημείωσε επίσης ότι, δεδομένης της απουσίας ζητημάτων που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία κατά την τρέχουσα περίοδο δημόσιας διαβούλευσης, η APHIS πρόκειται να αναλύσει τα σχόλια και να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Αυτό το κομβικό βήμα θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες για το βόειο κρέας Παραγουάης να κάνει ντεμπούτο στις αγορές των ΗΠΑ.

Οι διμερείς συνομιλίες έριξαν επίσης φως στις φιλοδοξίες της Παραγουάης να ενισχύσει το εθνικό γεωργικό στατιστικό σύστημα και να επεκτείνει τη βιοτεχνολογική της ικανότητα. Ο Μπερτόνι εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ενσωμάτωση της Παραγουάης στο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης και προειδοποίησης ξηρασίας των ΗΠΑ, ενδεικτικό της προνοητικής προσέγγισης της Παραγουάης στη διαχείριση της γεωργίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Παραγουάης και των ΗΠΑ απηχούν την κοινή αφοσίωσή τους σε ένα διαφανές και επιστημονικό σύστημα διεθνούς εμπορίου γεωργικών προϊόντων. Η πιθανή είσοδος του βοείου κρέατος Παραγουάης στην αγορά των ΗΠΑ θα μπορούσε να υπογραμμίσει την αξία αυτών των αρχών, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις γεωργικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών.

Διαβάστε περισσότερα  4 ηλεκτρικά ποδήλατα εξαιρετικής αξίας για τις επόμενες ταξιδιωτικές σας περιπέτειες

Καθώς η Παραγουάη πλησιάζει σε αυτό το αξιοσημείωτο ορόσημο, η παγκόσμια κοινότητα του εμπορίου γεωργικών προϊόντων αναμένει με ανυπομονησία τον αντίκτυπο αυτής της εξέλιξης. Εμβαθύνετε σε αυτή τη συναρπαστική αφήγηση της δυναμικής του εμπορίου γεωργικών προϊόντων, όπου η Παραγουάη βρίσκεται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της διεθνούς βιομηχανίας κρέατος.

Πηγή: