οικογενειακή ποδηλασία στη Βαρκελώνη

Κάντε πετάλι προς τα καλύτερα σημεία της πόλης

Από πού να ξεκινήσετε πότε επίσκεψη στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά? Ο αγαπημένος τρόπος της οικογένειάς μου για να γνωρίσει μια πόλη είναι να κάνετε μια περιήγηση με ποδήλατο και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αυτό ακριβώς κάναμε, κάνοντας ποδήλατο στη Βαρκελώνη!

Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι περιηγήσεων στην πόλη, η ποδηλασία στη Βαρκελώνη προσφέρει στους αναβάτες ένα μέσο μεταφοράς, άσκησης και διασκέδασης. Με περισσότερη προσπάθεια που καταβάλλεται στην πόλη της Βαρκελώνης για να γίνει πιο φιλική προς το ποδήλατο, υπήρξε μια αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που κάνουν ποδήλατο πρόσφατα.

Η μαυριτανική αίσθηση συνεχίζεται στις κωμοπόλεις και στις πόλεις, ακόμα και στις πόλεις Ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί, ενσωμάτωσε την ουσία του στις εντυπωσιακές δημιουργίες του στη Βαρκελώνη, με επτά από τα έργα του να έχουν κηρυχτεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, καθιστώντας την μια απίστευτη πόλη για να την επισκεφτείτε με ποδήλατο. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Βασιλική της Sagrada Familia.

οικογενειακή ποδηλασία στη Βαρκελώνη

Γιατί ποδηλασία στη Βαρκελώνη;

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τη Βαρκελώνη είναι με το ποδήλατο, και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να δείτε την Ισπανία. Με έως και 45% των Ισπανών να επιλέγουν ποδήλατα αντί για μηχανοκίνητα οχήματα, η χώρα είναι μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο που θα βρείτε. Σε όλη την Ισπανία, οι υποδομές ποδηλασίας έχουν μελετηθεί καλά και συντηρούνται τακτικά. Θα βρείτε ποδηλατόδρομους και πίστες, προστατευμένες διασταυρώσεις που εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να πλησιάσουν πολύ τους ποδηλάτες και ασφαλή καθορισμένο χώρο στάθμευσης ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Επιλέγοντας τη σωστή εταιρεία για ποδηλασία στη Βαρκελώνη

Το ένα βασικό πρόβλημα με τις εκδρομές με ποδήλατο είναι ότι δεν συνεργάζεται κάθε εταιρεία με μικρά παιδιά, κάτω των 16 ετών, που χρειάζονται μικρότερα ποδήλατα και καθίσματα ποδηλάτου για να προσαρτηθούν στα ποδήλατα των γονιών τους. Απλώς δεν είναι ευρέως διαθέσιμα.

Και με τόσους πολλούς χειριστές ποδηλάτων στο BCN, δεν ήξερα καν από πού να ξεκινήσω. Η αναζήτηση στο Google είναι αναμφίβολα το αγαπημένο μου εργαλείο και αφού έβαλα τις “Οικογενειακές περιηγήσεις με ποδήλατο στην Ισπανία” κατευθύνθηκα στο Ποδήλατα Bajaμέσω πολλών αναζητήσεων στο Google.

Διαβάστε περισσότερα  Διαφαινόμενη απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια;

Ποδήλατα Baja

Η Baja Bikes είναι στην πραγματικότητα μια ευρωπαϊκή εταιρεία που ασχολείται με τα καλύτερα, πιο αξιόπιστα σημεία πώλησης ποδηλάτων για ενοικιάσεις και εκδρομές, επομένως κάνουν το φιλτράρισμα για εσάς. Επιπλέον, δουλεύοντας με την Amanda, μπόρεσα να εξηγήσω όλα όσα θέλαμε, τις ηλικίες των παιδιών μου και τη σημασία της ασφάλειάς τους, και εκείνη έκανε τα υπόλοιπα.

Το μέρος που μας έφτιαξε ήταν Οικονομικά ποδήλατα. Βρίσκονται στην καρδιά του Γοτθική συνοικία της Βαρκελώνηςκαι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας για πολλούς λόγους.

Οικονομικά ποδήλατα ενοικίασης στη γοτθική συνοικία της Βαρκελώνης
Οικονομικά ποδήλατα ενοικίασης στη Γοτθική Συνοικία της Βαρκελώνης

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την ποδηλασία σας στη Βαρκελώνη

Ενώ υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας, με διαφορά το Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με το ποδήλατο στη Βαρκελώνη είναι η Γοτθική Συνοικίακαι υπάρχουν διάφοροι λόγοι:

 1. Αυτό είναι το παλαιότερο μέρος της Βαρκελώνης – γεμάτο ιστορία
 2. Είναι κοντά σε οτιδήποτε άλλο στην πόλη
 3. Εύκολο να μετακινηθείτε και επίσης ένα καλό μέρος για να σταματήσετε την περιήγηση και να ξεκινήσετε τη δική σας εξερεύνηση από εδώ

Τι πρέπει να περιμένετε από την ποδηλασία στη Βαρκελώνη;

Η οδήγηση γύρω από τη Βαρκελώνη δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο, και ο μεγαλύτερος μου, 11 ετών, έκανε καταπληκτικά. Παρόλο που ο οδηγός μας εργάστηκε σκληρά για να μας κρατήσει σε πεζόδρομους και περιοχές όπου δεν κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα, έπρεπε πρώτα να περάσουμε μερικά πολυσύχναστα τμήματα.

Πού μπορείτε να δείτε τα περισσότερα από τα κορυφαία αξιοθέατα της γοτθικής συνοικίας:

 • Σπίτι της Πόλης
 • Πάρκο Ciutadella
 • Βασιλική Santa Maria del Mar
Γοτθική γειτονιά Casa de la Ciutat ενώ μια περιήγηση στην πόλη της Βαρκελώνης με ποδήλατο
Σπίτι της Πόλης
Επίσκεψη στο πάρκο ακρόπολης κατά τη διάρκεια περιήγησης στην πόλη της Βαρκελώνης με ποδήλατο
Πάρκο Ciutadella
τσεκάροντας τη Βασιλική της Santa Maria del Mar ενώ κάνετε ποδήλατο στη Βαρκελώνη
Βασιλική Santa Maria del Mar

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα μέρη για να επισκεφτείτε, εξαρτάται από εσάς να επιλέξετε. Μερικά άλλα δημοφιλή μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε ενώ κάνετε ποδήλατο στη Βαρκελώνη είναι:

 • Καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης
 • Μουσείο Ιστορίας της Βαρκελώνης
 • Μουσείο Πικάσο
 • Πλατεία Sant Jaume
 • Πλατεία Sant Felip Neri
 • Βασιλικός Καλλιτεχνικός Κύκλος
 • Bishop Street Bridge
 • Βασιλική Πλατεία

Ιστορικά γεγονότα που μάθαμε για τη Βαρκελώνη κατά την ποδηλασία

 • Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους οι οποίοι δημιούργησαν μια αποικία με το όνομα Barcino στα τέλη του 1ου αιώνα π.Χ.
 • Η αποικία οριοθετήθηκε από ένα αμυντικό τείχος, τα ερείπια του οποίου διακρίνονται ακόμη.
 • Για περισσότερα από 200 χρόνια, η Βαρκελώνη ήταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία.
 • Μετά τη χριστιανική ανακατάκτηση, έγινε κομητεία της Καρολίγειας Αυτοκρατορίας. Ήταν μια από τις κύριες κατοικίες της αυλής του Στέμματος της Αραγωνίας.
 • Κατά τη μεσαιωνική περίοδο, η Βαρκελώνη έγινε το οικονομικό και πολιτικό κέντρο της Δυτικής Μεσογείου.
 • Μπορείτε ακόμα να δείτε κτίρια από εκείνη τη χρυσή εποχή (13ος έως 15ος αιώνας) στη Γοτθική Συνοικία της πόλης.
 • Από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα, η Βαρκελώνη εισήλθε σε μια περίοδο παρακμής.
 • Το 1714 η πόλη έπεσε στα στρατεύματα των Βουρβόνων και τα δικαιώματα και τα προνόμια της Καταλονίας και των Καταλανών καταπιέστηκαν.
 • Μια περίοδος πολιτιστικής ανάκαμψης ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα με την άφιξη της κλωστοϋφαντουργίας. Αυτή η περίοδος είναι γνωστή ως Renaixença.
 • Ο 20ός αιώνας είδε τόνους κατασκευών να χτίζονται με το πιο χαρακτηριστικό καταλανικό στυλ art-nouveau ή μοντερνίστα της Βαρκελώνης.
 • Ο Καταλανός Antoni Gaudí, ένας από τους πιο επιφανείς αρχιτέκτονες, σχεδίασε κτίρια όπως το Casa Milà (γνωστό ως La Pedrera, το καταλανικό για το λατομείο πέτρας), το Casa Batlló και την εκκλησία Sagrada Família, τα οποία έχουν γίνει παγκοσμίου φήμης ορόσημα.
 • Οι άνθρωποι της υπέφεραν πολύ όταν περιορίστηκαν σοβαρά τα δικαιώματά τους κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου το 1936 και της επακόλουθης δικτατορίας.
 • Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1978, η κοινωνία της Βαρκελώνης ανέκτησε την οικονομική της δύναμη και η καταλανική γλώσσα αποκαταστάθηκε.
 • Η φιλοξενία της πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 έδωσε νέα ώθηση στις δυνατότητες της Βαρκελώνης.
ποδηλατόδρομοι στη Βαρκελώνη

Κανόνες και συμβουλές για ποδηλασία στη Βαρκελώνη

Ακριβώς όπως τα οχήματα, υπάρχουν κανόνες για την ποδηλασία στη Βαρκελώνη. Από εκδρομές με ποδήλατο στη Βαρκελώνη Προσφέρετε έναν υπέροχο τρόπο για να δείτε αυτή την πόλη γεμάτη με εκπληκτικά αξιοθέατα, η εκμάθηση των παρακάτω κανόνων ποδηλασίας στη Βαρκελώνη είναι μια καλή πρακτική.

Διαβάστε περισσότερα  Ο απόλυτος οδηγός σας για τη διαχείριση του εδάφους

1. Κάντε σωστό έλεγχο ποδηλάτου

Η ασφάλειά σας παραμένει προτεραιότητα και εξηγεί την ανάγκη να ελέγξετε εάν όλα είναι εντάξει πριν ξεκινήσετε για ένα ποδήλατο. Επιθεωρήστε το ποδήλατό σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι σε άριστη κατάσταση και ότι λειτουργούν άψογα. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι τα φρένα του λειτουργούν σωστά και την επιβεβαίωση ότι τα ελαστικά είναι σωστά φουσκωμένα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να αφιερώσετε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατό σας είναι έτοιμο για οδήγηση.

2. Φορέστε το σωστό γρανάζι

Αν και κανείς δεν προσεύχεται να πέσει όταν κάνει ποδήλατο, η προστασία του κεφαλιού σε περίπτωση ατυχήματος είναι σημαντική. Για το λόγο αυτό, ένας από τους κανόνες που ισχύουν για την οδήγηση ποδηλάτων στη Βαρκελώνη είναι να φοράτε κράνη που εφαρμόζουν σωστά. Τα κράνη ποδηλάτου είναι σχεδιασμένα για να σας προστατεύουν από τυχόν τραυματισμούς σε περίπτωση πτώσης.

3. Οδηγήστε ένα ποδήλατο που σας ταιριάζει

Η συνήθης πρακτική είναι ότι όταν στέκεστε πάνω από το ποδήλατό σας, η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και την επάνω μπάρα θα πρέπει να είναι μεταξύ μίας και δύο ίντσες όταν ακολουθείτε μία από τις πολλές διαδρομές με ποδήλατο που δημιουργεί η πόλη. Είναι επίσης σημαντικό το κάθισμά σας να διατηρείται επίπεδο από μπροστά προς τα πίσω και να ρυθμίζεται ώστε να διασφαλίζεται ότι το γόνατό σας επιτρέπεται να λυγίσει ελαφρά όταν το πόδι είναι τεντωμένο. Η διατήρηση του ύψους του τιμονιού στο ίδιο επίπεδο με το κάθισμά σας είναι καλή πρακτική.

4. Αποφύγετε το αλκοόλ

Είτε επιλέξετε να οδηγήσετε μόνοι σας είτε να συμμετάσχετε σε μια δωρεάν ομάδα περιήγησης με ποδήλατο, δεν αναμένεται να πάρετε αλκοόλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αστυνομικοί διατηρούν το δικαίωμα να σας σταματήσουν ανά πάσα στιγμή και να ζητήσουν αλκοτέστ. Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχει αυστηρή ποινή για τους παραβάτες. Για να αποφύγετε να πληρώσετε ένα σημαντικό πρόστιμο, καλό είναι να περπατάτε με το ποδήλατό σας αφού πιείτε.

Διαβάστε περισσότερα  Αξιολόγηση Key Lime Bike Tours

5. Σεβαστείτε τους Πεζούς

Εκτός από τις ποδηλατικές διαδρομές που δημιουργήθηκαν από την πόλη της Βαρκελώνης, επιτρέπεται η οδήγηση ποδηλάτου σε πεζοδρόμια, εφόσον έχουν πλάτος τουλάχιστον 5 μέτρα (16 πόδια). Ωστόσο, δεδομένου ότι τα πεζοδρόμια είναι σχεδιασμένα για πεζούς, μην προσβληθείτε αν κάποιος Αστυνομικός σας ζητήσει είτε να περπατήσετε στο δρόμο είτε να περπατήσετε με το ποδήλατό σας. Απλώς διεκδικούν τα δικαιώματα των πεζών στα πεζοδρόμια. Είναι επίσης καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε το μικρόφωνό σας όταν ακούτε μουσική ενώ κάνετε ποδήλατο σε πεζόδρομους.

Τελευταία ενημέρωση στις 4 Οκτωβρίου 2023