Πότε και πώς πρέπει να επιστρέψετε στον αθλητισμό μετά τον τοκετό;

Πότε και πώς πρέπει να επιστρέψετε στον αθλητισμό μετά τον τοκετό; • ModernLifeBlogs

Πότε και πώς πρέπει να επιστρέψετε στον αθλητισμό μετά τον τοκετό;

Η γέννηση του μωρού είναι πάντα ένα θαύμα. Οι νέες μητέρες αντιμετωπίζουν πολλές ανησυχίες μετά τη γέννηση ενός παιδιού και κατά τη διάρκεια της επιλόχειας κατάθλιψης. Εμφανίζονται πολλά ερωτήματα, λαμβάνοντας υπόψη τι μπορείτε να κάνετε και τι δεν μπορείτε. Μια από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις είναι ο αθλητισμός.

Πότε και πώς πρέπει να επιστρέψετε στον αθλητισμό μετά τον τοκετό;Πότε και πώς πρέπει να επιστρέψετε στον αθλητισμό μετά τον τοκετό;

Οι γυναίκες έχουν πολλές ερωτήσεις. Για παράδειγμα,

  • Πότε μπορώ να επιστρέψω στον αθλητισμό;
  • Με ποιες ασκήσεις να ξεκινήσω την προπόνηση;
  • Με ποια ένταση και διαστήματα πρέπει να εκτελώ τις δραστηριότητες;

Τι λένε οι γιατροί για την επιστροφή στον αθλητισμό;

Οι γιατροί συνιστούν να μην ασκείται για τουλάχιστον 8 εβδομάδες (2 μήνες) μετά τον τοκετό. Ανεξάρτητα από αυτό, η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι σοβαρά χτυπήματα στο γυναικείο σώμα. Προσθέστε εδώ τις τρελές πρώτες εβδομάδες στο νέο καθεστώς της μαμάς, και όπως είναι κατανοητό, δεν υπάρχει καθόλου χώρος για άθληση.

Το σώμα αποδυναμώνεται, λοχεία που αναρρώνουν και τοποθετούνται ράμματα λόγω δακρύων και μετά από καισαρική τομή, η περίοδος ανάρρωσης είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ωστόσο, κάθε κατάσταση είναι ατομική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σωματικές ασκήσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο μετά από συνεννόηση και άδεια του γιατρού.

Πότε μπορείτε να επιστρέψετε στις σωματικές ασκήσεις;

Η καλύτερη περίοδος για να επιστρέψετε στον αθλητισμό μετά τον τοκετό είναι οι 6 μήνες. Φυσικά, μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίτερα εάν αισθάνεστε καλά και δεν υπάρχουν περιορισμοί από τον γιατρό. Όμως ο μισός χρόνος είναι ένας ελάχιστος χρόνος, τον οποίο πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας και στο σώμα σας να ξεκουραστούν και να ανακάμψουν πριν τον πιέσετε ξανά.

Διαβάστε περισσότερα  Ανακαλύψτε την αλήθεια για τα γυαλιά υπολογιστών και το μπλε φως • ModernLifeBlogs

Να θυμάστε ότι το να κουβαλάτε ένα μωρό στην αγκαλιά σας είναι ήδη μια σωματική δραστηριότητα. Το περπάτημα με καρότσι είναι επίσης μια καρδιο δραστηριότητα.

Ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος για να ξεκινήσετε ασκήσεις;

Προτείνεται να ξεκινήσετε με αναπνευστική γυμναστική. Μπορείτε να το εφαρμόσετε νωρίτερα και μην περιμένετε για πλήρη φυσική αποκατάσταση. Η αναπνευστική γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε όγκους, αλλά όχι κιλά. Μπορεί να βελτιώσει το χρώμα του δέρματος, να μειώσει το στομάχι και, κατά συνέπεια, να μειώσει την όρεξη.

Πριν προχωρήσετε στη σωματική δραστηριότητα, ελέγξτε τους κοιλιακούς μυς στο υπερηχογράφημα, δηλαδή την παρουσία ή απουσία διάστασης. Ο ειδικός θα εξετάσει και θα συμβουλεύσει ποιες ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν και ποιες όχι.

Σε περίπτωση διάστασης άνω των 3 cm, θα πρέπει να αποφεύγονται οι ακόλουθες δραστηριότητες για την πρέσα: ανασηκώσεις ποδιών από τη θέση ξαπλώσεως ανάσκελα, διάφορες παραλλαγές σανίδων και push-ups.

Οι σωματικές ασκήσεις και η έντασή τους πρέπει να είναι εντάξει μετά την πρώτη προπόνηση. Το φορτίο πρέπει να αυξάνεται σταδιακά, επομένως θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε δραστηριότητες με το δικό σας βάρος και μόνο στη συνέχεια να προσθέσετε φορτία όπως μπάντες γυμναστικής, αλτήρες κ.λπ.

Η κύρια σύσταση που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιστροφή στο άθλημα

  1. Μη βιάζεσαι.

Έχετε πολύ χρόνο να δουλέψετε στο σώμα σας. Απολαύστε τη μητρότητα, ανακάμψτε μετά τον τοκετό και επιστρέψτε σταδιακά στον αθλητισμό. Η πιο εκτεταμένη προσοχή πρέπει να εστιαστεί στο σώμα σας. Να ακούτε συνεχώς τον εαυτό σας και να ανταποκρίνεστε σε τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν. Εάν αισθάνεστε πόνο ή ενόχληση, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

  1. Θα πρέπει να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα  Η είσοδος του Paraguay Beef στις ΗΠΑ: Αλλαγή παιχνιδιών παγκόσμιου εμπορίου

Η υγιεινή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψετε στη φόρμα σας πριν την εγκυμοσύνη. Η επιστροφή στον αθλητισμό απαιτεί επιπλέον ενέργεια. Είναι σημαντικό να παρέχετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ειδικά αν θηλάζετε. Μια ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη δύναμη και να εξασφαλίσετε την κανονική λειτουργία του οργανισμού.

  1. Υγιής ύπνος.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, συμβαίνουν όλες οι βασικές διεργασίες στο σώμα. Ο οργανισμός ανακάμπτει. Οι άνθρωποι χάνουν βάρος όχι μόνο όταν προπονούνται αλλά και όταν κοιμούνται.

Η αλλαγή των προτεραιοτήτων

Με τη γέννηση ενός παιδιού, ο χρόνος για αθλήματα μπορεί να περιοριστεί. Σκεφτείτε τον νέο σας τρόπο ζωής και θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ακόμη και οι σύντομες προπονήσεις μπορούν να είναι ωφέλιμες και να σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε και να εξοικονομήσετε ενέργεια για την ανατροφή των παιδιών.

Παράλληλα με τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων στον αθλητισμό, θα πρέπει να νοιάζεστε τόσο για το μωρό σας και τη διατροφή του όσο και για τη δική σας. Αργότερα, μπορείτε να συνδυάσετε την άσκηση με τη φροντίδα των παιδιών.

Εάν το μωρό σας είναι σχεδόν 1 έτους και τρώει βιολογική φόρμουλα, μπορεί να σας βολεύει να συνδυάσετε την προπόνηση με τη φροντίδα των παιδιών. Ευρωπαϊκή φόρμουλα για νήπια μπορεί να είναι πραγματικός βοηθός εδώ. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε το παιδί μαζί σας βόλτα ή να επιλέξετε ένα αθλητικό σωματείο με παιδική χαρά ή ένα παιδικό κλαμπ και μην φοβάστε για τη διατροφή του μωρού.

συμπέρασμα

Η γενική προσέγγιση για την επιστροφή στον αθλητισμό μετά τον τοκετό είναι να το παίρνετε σταδιακά, δίνοντας προσοχή στο σώμα και λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Διαβάστε περισσότερα  Ο απόλυτος οδηγός σας για τη διαχείριση του εδάφους

Όλες οι γυναίκες είναι διαφορετικές, επομένως είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή ειδικό φυσικής αποκατάστασης για να λάβετε εξατομικευμένες συστάσεις και ένα σχέδιο επιστροφής στον αθλητισμό που ταιριάζει στις ανάγκες και την υγεία σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιστροφή στον αθλητισμό μετά τον τοκετό είναι μια ατομική διαδικασία. Μην απαιτείτε υπερβολικά φορτία από τον εαυτό σας, να είστε υπομονετικοί με το σώμα σας.

Συντακτική Ομάδα' src=

ModernLifeBlogs, Είναι ένας εξελισσόμενος χώρος όπου τα Social Media, η Τεχνολογία, η Υγεία και η έμπνευση συνυπάρχουν κάτω από μια στέγη. Βρείτε τις νεότερες πληροφορίες για την Κοινωνική Δικτύωση, τα πιο πρόσφατα προϊόντα στην Τεχνολογία, τα πιο καινοτόμα θέματα για τη Ζωή! Συνδεθείτε μαζί μας Γράψτε για εμάς | Διαφημίζω
Συντακτική ομάδα
Συντακτική ομάδα