Τι συμβαίνει με το...ποτήρι μας – Φάτε, κοιμηθείτε, ανακυκλώστε, επαναλάβετε.

Τι συμβαίνει με το…ποτήρι μας – Φάτε, κοιμηθείτε, ανακυκλώστε, επαναλάβετε.

Creative Commons: “4354549192_cf378c9466_b” από τον Bayhaus.

Καλώς ήρθατε στην τρίτη προσθήκη της σειράς «Τι συμβαίνει με μας…» Αυτή τη φορά θα μιλούσαμε για το γυαλί. Η παραγωγή γυαλιού το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019 ανήλθε συνολικά σε 56,06 τόνους, που είναι το βάρος 11 αφρικανικών ελεφάντων και ήταν το 4% των συνολικών απορριμμάτων που δημιουργήθηκαν εκείνη τη χρονιά.

Η ανακύκλωση γυαλιού μας παράγεται σε όλη την πανεπιστημιούπολη με όλο και περισσότερα σημεία εστίασης που χρησιμοποιούν γυάλινα μπουκάλια και όχι πλαστικά. Το ποτήρι μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος, μπορεί να είναι μπουκάλι ή βάζο αλλά όχι οποιουδήποτε τύπου γυάλινο σκεύος ή ποτήρια ποτών. Το γυαλί πρέπει να τοποθετείται στους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού μέσα στις ενώσεις των κάδων. Αυτά βρίσκονται σε όλες τις ενώσεις στην πανεπιστημιούπολη, με τις περισσότερες κατοικημένες περιοχές να διαθέτουν επίσης έναν εσωτερικό γυάλινο κάδο/δοχείο. Έχω συνδέσει την ενότητα των χαρτών μας στον ιστότοπό μας που δείχνει τις εξωτερικές ενώσεις κάδου για Canterbury και Medway. Όλοι οι κάδοι έχουν σήμανση που δείχνει ότι πρόκειται για κάδο ανακύκλωσης γυαλιού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το γυαλί δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί σε σακούλα και δεν πρέπει να τοποθετηθεί με τη μικτή ανακύκλωση στο Canterbury, ωστόσο στο Medway είναι αποδεκτό να προστεθεί στη μικτή ανακύκλωση (αυτό οφείλεται στη διαφορά ποσότητας μεταξύ των πανεπιστημιουπόλεων). Το ποτήρι δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί τελείως, αλλά χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και μην τοποθετείτε μισό μπουκάλι σάλτσα ζυμαρικών στον κάδο ανακύκλωσης γυαλιού.

Το ποτήρι λοιπόν βρίσκεται στους εξωτερικούς κάδους του ευρώ, και η εργολάβος των απορριμμάτων μας Viridor έρχεται και τα μαζεύει. Κάθε εξωτερικός κάδος ευρώ έχει προσαρτημένο τσιπ τύπου γραμμικού κώδικα που επιτρέπει στο όχημα απορριμμάτων να συνδέσει το βάρος απορριμμάτων του κάδου με την τοποθεσία, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να παρέχει το βάρος απορριμμάτων για κάθε εξωτερικό κάδο ευρώ στην πανεπιστημιούπολη. Αυτό είναι απαραίτητο για το Estates να είναι σε θέση να προσδιορίσει περιοχές όπου η παραγωγή γυαλιού έχει αυξηθεί ή μειωθεί και έτσι μπορεί να μας παρέχει περιοχές στόχους στις οποίες μπορούμε να εργαστούμε.

Διαβάστε περισσότερα  Κλιματική Αλλαγή: Η Αγροτική Ανθεκτικότητα της Νότιας Ευρώπης

Μόλις αδειάσουν οι κάδοι, το όχημα πηγαίνει σε μια τοποθεσία μεταφοράς, εδώ η ανακύκλωση γυαλιού αφαιρείται από το όχημα και προστίθεται σε ένα μεγαλύτερο φορτηγό μεταφοράς για να μεταφέρει στη συνέχεια τα απόβλητα στην Εγκατάσταση Ανάκτησης Υλικών (MRF). Έτσι, μόλις τα απόβλητα τοποθετηθούν στο μεγαλύτερο φορτηγό μεταφοράς, αναμειγνύονται με απόβλητα άλλων οργανισμών.

Η μικτή ανακύκλωσή μας μεταφέρεται στο Crayford Materials Recycling Facility (MRF) όπου περνά μέσα από ένα σύστημα μεταφορικής ταινίας που διαχωρίζει τα αντικείμενα με μαγνήτες, αέρα και κραδασμούς πρώτα από όλα και στη συνέχεια ταξινομείται με το χέρι. Όλα τα είδη καθαρίζονται και στη συνέχεια φυλάσσονται στους τύπους υλικών τους και στη συνέχεια πωλούνται στη βιομηχανία για τη δημιουργία νέων προϊόντων από αυτά τα ανακυκλωμένα υλικά. Το γυαλί χωρίζεται σε τεμάχια διαφορετικών μεγεθών, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, ακόμη και σε γυαλί. Εδώ είναι ο σύνδεσμος σε ένα βίντεο μιας εγκατάστασης Viridor MRF όπου γίνεται η επεξεργασία του γυαλιού. Νομίζω επίσης ότι αυτό βίντεο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εξηγήσετε τη διαδικασία που περνά το ποτήρι.

Στο δικό μας University of Kent Waste Strategy 2018-2021 Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την επαναχρησιμοποίηση και όχι την ανακύκλωση, καθώς στοχεύουμε να εργαστούμε σύμφωνα με την ιεράρχηση των αποβλήτων της πρόληψης, να προετοιμαστούμε για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, άλλη ανάκτηση και, τέλος, διάθεση. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στην ανάρτηση ιστολογίου μας στην ιεραρχία των απορριμμάτων.

Ελάτε μαζί μας τον επόμενο μήνα για να μάθετε τι συμβαίνει με το….επαναχρησιμοποιήστε το μέρος 1 (το BHF).

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μέσω μας Ίνσταγκραμ, κελάδημα ή email και υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες συμπεριλαμβανομένων των Α-Ω των απορριμμάτων πάνω μας ιστοσελίδες.

Διαβάστε περισσότερα  Η είσοδος του Paraguay Beef στις ΗΠΑ: Αλλαγή παιχνιδιών παγκόσμιου εμπορίου