Το γιγάντιο άλμα της iFarm στην κηπουρική: Η Mega-Farm του Μεξικού

Το γιγάντιο άλμα της iFarm στην κηπουρική: Η Mega-Farm του Μεξικού

Από την καρδιά του Άμπου Ντάμπι, έχει προκύψει μια σημαντική συνεργασία που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη γεωργία και να τονώσει την οικονομία του Μεξικού. Το iFarm, κορυφαίος καινοτόμος στις τεχνολογίες κάθετης γεωργίας, ένωσε τις δυνάμεις του με τον όμιλο Opus 2G του Μεξικού. Ο φιλόδοξος στόχος τους είναι να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο αυτοματοποιημένο κάθετο αγρόκτημα στον κόσμο στην Έξυπνη Πόλη του Tehuantepec, που βρίσκεται στη δυναμική περιοχή της Oaxaca, στο νότιο Μεξικό. Αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα θα θέσει τα θεμέλια για μια περιοχή καλλιέργειας αιχμής έκτασης 38.500 τετραγωνικών μέτρων, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στις αειφόρες γεωργικές πρακτικές.

Το iFarm, ένα καθιερωμένο όνομα στη σφαίρα της κάθετης γεωργίας, έχει τις ρίζες του βαθιά ριζωμένες στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας με τη γεωργία. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2017, εστιάζει στην ανάπτυξη φυτών με γνώμονα την πληροφορική μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Με ένα αυξανόμενο δίκτυο λειτουργικών και υπό κατασκευή αγροκτημάτων που εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, το iFarm διαθέτει συνολική έκταση καλλιέργειας άνω των 13.000 τετραγωνικών μέτρων. Η στρατηγική τους εστίαση στρέφεται τώρα προς την περιοχή MENA, επιδεικνύοντας δέσμευση στην παγκόσμια επέκταση και καινοτομία.

Αυτό το σημαντικό έργο αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας Smart Industrial Corridor Benito Juarez (CIINT), η οποία επιδιώκει να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη στις νοτιοανατολικές πολιτείες του Μεξικού. Με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Πολιτείας της Οαχάκα και με επικεφαλής τον Όμιλο Opus 2G, η πρωτοβουλία σχεδιάζει να συνδέσει τα λιμάνια Salina Cruz στην Oaxaca και Coatzacoalcos στη Veracruz, αξιοποιώντας τη δύναμη της συνδεσιμότητας για οικονομική ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα  Ο απόλυτος οδηγός σας για τη διαχείριση του εδάφους

Η Έξυπνη Πόλη του Tehuantepec οραματίζεται να είναι ο σύνδεσμος αυτής της οικονομικής ανάπτυξης, φιλοξενώντας πάνω από 170.000 κατοίκους. Η πόλη, σχεδιασμένη από την αρχή, θα υψωθεί 40 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι Salina Cruz, συνδυάζοντας την καινοτομία και τις ευκαιρίες στην καρδιά της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας του Μεξικού.

Το στολίδι στο στέμμα αυτής της Έξυπνης Πόλης θα είναι αναμφίβολα η αυτοματοποιημένη κάθετη φάρμα της iFarm, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αιχμής iFarm StackGrow. Έχει σχεδιαστεί για να καλλιεργεί πάνω από 35 είδη φυλλωδών χόρτων και μικροπράσινων μέσω ενός συστήματος υδροπονικής κάθετης καλλιέργειας. Με αναμενόμενη μηνιαία απόδοση που ξεπερνά τους 288 τόνους καλλιέργειες υψηλής ποιότητας, αυτή η αυτοματοποιημένη κάθετη φάρμα δημιουργεί νέο προηγούμενο στη γεωργική παραγωγικότητα.

Η υπεροχή των προσπαθειών της iFarm δεν πέρασε απαρατήρητη. Η εταιρεία έχει βραβευτεί με το Ετικέτα “Solar Impulse Efficient Solution”., απόδειξη της δέσμευσής τους για κερδοφορία και βιωσιμότητα. Αυτό το τελευταίο εγχείρημα με τον Όμιλο Opus 2G ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή τους να αναδιαμορφώσουν τις γεωργικές πρακτικές σε παγκόσμια κλίμακα, παρέχοντας σημαντική ώθηση στην ακμάζουσα οικονομία του Μεξικού.

Μέχρι το 2028, Όμιλος Opus 2G και iFarm οραματιστείτε την κατασκευή 22 αυτοματοποιημένων κάθετων αγροκτημάτων στην Έξυπνη Πόλη. Αυτές οι φάρμες πρόκειται να καλλιεργήσουν μια μεγάλη ποικιλία από καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των μούρων, των φρούτων, των λαχανικών, των λουλουδιών και των φαρμακευτικών φυτών. Με μια κοινή φιλοδοξία να αναπτύξει ένα σύστημα εσωτερικής καλλιέργειας για τον καφέ και τους κόκκους κακάο, αυτή η συνεργασία υπόσχεται να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στη βιώσιμη γεωργία, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη και το δυναμισμό της οικονομία του Μεξικού.

Διαβάστε περισσότερα  Orinoquia Mission: Πρωτοποριακή Διατροφική Κυριαρχία της Κολομβίας