4 Συμβουλές Αυτοκαθοδήγησης για την Αναγνώριση Καταστροφικών Συμπεριφορών

4 Συμβουλές αυτοκαθοδήγησης για την αναγνώριση καταστροφικών συμπεριφορών • ModernLifeBlogs

4 Συμβουλές Αυτοκαθοδήγησης για την Αναγνώριση Καταστροφικών Συμπεριφορών4 Συμβουλές Αυτοκαθοδήγησης για την Αναγνώριση Καταστροφικών Συμπεριφορών

Οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές είναι ενέργειες που απεικονίζουν την πρόκληση αυτοτραυματισμού, είτε συναισθηματικά είτε σωματικά. Ορισμένες συμπεριφορές είναι πιο εμφανείς ή επικίνδυνες από άλλες. Για παράδειγμα, η υπερφαγία, οι ψυχαναγκαστικές δραστηριότητες και η χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ είναι όλα σημάδια αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Μια ανάλυση αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών σε περισσότερες από 40 χώρες δείχνει ότι περίπου το 17 τοις εκατό όλων των ανθρώπων αυτοτραυματίζονται. Επίσης, περίπου το 50 τοις εκατό των ανθρώπων αναζητούν βοήθεια για αυτοτραυματισμό, αλλά μόνο από φίλους και όχι από επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Ο αυτοτραυματισμός είναι ολοένα και πιο διαδεδομένος. Σύμφωνα με τις τάσεις στα επείγοντα, έχει σημειωθεί αύξηση έως και 50 τοις εκατό στον αυτοτραυματισμό μεταξύ των γυναικών από το 2009.

Με τις κατάλληλες συμβουλές, τα άτομα μπορούν να λάβουν το καλύτεροι τρόποι αναγνώρισης και να χειριστείτε συναισθήματα αυτοτραυματισμού.

Κατάθλιψη και απαισιόδοξες πεποιθήσεις

Ένα από τα κύρια σημάδια της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς είναι το αίσθημα κατάθλιψης και η συνολική αρνητικότητα για μελλοντικά γεγονότα. Τα άτομα που το βιώνουν αυτό έχουν επίσης συντριπτική θλίψη και απώλεια ενδιαφέροντος με διάφορα σωματικά συμπτώματα.

Σημειώστε ότι τα διάχυτα αισθήματα ενοχής και η χαμηλή αυτοεκτίμηση που οδηγούν σε αυτοτραυματισμό είναι κύρια σημάδια κατάθλιψης. Συχνά, τα σωματικά σημάδια της κατάθλιψης περιλαμβάνουν το ξύσιμο, το τράβηγμα μαλλιών, το κάψιμο ή ακόμα και το χτύπημα ή το χτύπημα σε αντικείμενα.

Αναζητώντας βοήθεια για την κατάθλιψη και τις απαισιόδοξες πεποιθήσεις

Υπάρχουν αρκετές κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές για την κατάθλιψη ως σύμπτωμα αυτοτραυματισμού. Ένα από αυτά είναι η λήψη φαρμάκων που συνταγογραφούνται από έναν επαγγελματία για να βοηθήσουν στην κατάθλιψη.

Παραδείγματα αυτών των φαρμάκων είναι οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης, τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά και οι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης-νορεπινεφρίνης.

Διαβάστε περισσότερα  Η επανάσταση της σόγιας του Μπελίζ: Από τον εισαγωγέα στον εξαγωγέα

Η θεραπεία μπορεί επίσης να είναι πολύ κατάλληλη για συναισθήματα κατάθλιψης και απαισιόδοξες πεποιθήσεις. Οι κατάλληλες επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT), τη θεραπεία ομιλίας και τη συμπεριφορική θεραπεία.

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας μπορούν επίσης να συμβουλεύουν ομάδες υποστήριξης ως πηγή βοήθειας.

Έλλειψη Αυτοελέγχου

Πολλές φορές, συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτοτραυματισμό είναι πιο συχνές σε άτομα χωρίς αίσθηση εσωτερικού ελέγχου στη ζωή τους.

Ένα άλλο όνομα για αυτό είναι ο εξωτερικός τόπος ελέγχου. Άτομα χωρίς αίσθημα αυτοελέγχου συχνά εκδηλώνουν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές μέσω της χρήσης ουσιών ή ακόμη και ανεύθυνων δαπανών.

Η έλλειψη αυτοελέγχου που οδηγεί στον εθισμό απαιτεί επαγγελματική βοήθεια όπως α Μαϊάμι απεξάρτηση από ναρκωτικά και αλκοόλ. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας στη μονάδα θεραπείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν θεραπευτικές επιλογές όπως αποτοξίνωση, γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία, θεραπεία ορθολογικής συναισθηματικής συμπεριφοράς και διαχείριση έκτακτης ανάγκης.

Αναζήτηση βοήθειας για έλλειψη αυτοελέγχου

Η αύξηση του αυτοελέγχου είναι μια σταδιακή διαδικασία και συνήθως ξεκινά με την εύρεση κινήτρων. Τα άτομα μπορεί να χρειαστεί να καταλάβουν τι τους παρακινεί να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Άλλες χρήσιμες μέθοδοι για τη βελτίωση του αυτοελέγχου περιλαμβάνουν:

  • Βελτίωση των προτύπων ύπνου
  • Αυτορρύθμιση
  • Άσκηση
  • Θέστε SMART στόχους
  • Κατανοήστε τη συναισθηματική νοημοσύνη
  • Αποφύγετε την κούραση των αποφάσεων

Σαμποτάροντας τις σχέσεις

Ενα σημαντικό σημάδι αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς δεν καταβάλλει προσπάθεια σε προσωπικές σχέσεις ή τις σαμποτάρει. Ορισμένες συμπεριφορές όπως η χειραγώγηση, η ζήλια και η παθητική επιθετικότητα σχετίζονται με αυτοκαταστροφικές πράξεις καθώς απεικονίζουν σαμποταριστικές σχέσεις.

Άλλες λεπτές συμπεριφορές που μπορεί να υπονομεύουν τις σχέσεις περιλαμβάνουν εκείνες που σχετίζονται με την αναζήτηση επιβεβαίωσης, έγκρισης και αναγνώρισης.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς τα ηλεκτρονικά ποδήλατα με υποβοήθηση πεντάλ εξοικονομούν χρήματα στην καθημερινή μετακίνηση

Οι λεπτές συμπεριφορές που απειλούν τις σχέσεις προέρχονται από προηγούμενες εμπειρίες, ζητήματα εμπιστοσύνης ή κακές δεξιότητες σχέσεων. Μερικά σημάδια αυτο-δολιοφθοράς στις σχέσεις περιλαμβάνουν το γκάζι, τη ζήλια, την αποφυγή, την ακολασία, την κριτική, τη μνησικακία και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αποφυγή Σχέσεων Αυτο-Σαμποτάρωσης

Το πρώτο βήμα για την αποφυγή αυτο-σαμποτάζ στις σχέσεις είναι ο αυτοστοχασμός. Μετά τον αυτοστοχασμό, μερικά πρακτικά στυλ που πρέπει να ακολουθήσετε για την αποφυγή αυτο-δολιοφθοράς σε υγιείς σχέσεις περιλαμβάνουν:

  • Βελτίωση του στυλ προσκόλλησης– Το ιδανικό στυλ προσκόλλησης είναι το «ασφαλές δέσιμο». Με αυτό το στυλ, τα άτομα πιστεύουν ότι μπορούν να εμπιστεύονται τους άλλους και να παραμένουν μοναδικά, ακόμη και σε στενές σχέσεις.
  • Ανάληψη ευθύνης– Για να ξεπεραστεί η αυτο-δολιοφθορά μιας σχέσης, τα άτομα πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο τους στην καταστροφή των σχέσεων. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα βοηθήσει τα άτομα να αναγνωρίσουν τις προκλήσεις τους και να βρουν εύκολα βοήθεια.
  • Μαθαίνοντας για τους ερεθισμούς– Είναι χρήσιμο όταν ένα άτομο γνωρίζει τι πυροδοτεί τον φόβο του, προκαλώντας αυτοσαμποτάζ στις σχέσεις. Αυτά τα ερεθίσματα μπορεί να είναι μέρη, ενέργειες ή ακόμα και λέξεις.

Απόρριψη βοήθειας

Η άρνηση βοήθειας ή η απόρριψη υποστήριξης είναι ένα σημαντικό σημάδι αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή κάποιου. Η αποτυχία αναζήτησης ιατρικής περίθαλψης ή υποστήριξης ψυχικής υγείας μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ζωής.

Είναι σημαντικό να λάβετε βοήθεια, ανεξάρτητα από φόβους, άγχος ή δυσπιστία. Όταν κάποιος παρατηρεί σημάδια απόρριψης βοήθειας ή απώθησης άλλων, είναι σημαντικό να αναλογιστείτε τον εαυτό σας.

Μετά από αυτοστοχασμό, προσπαθήστε να απευθυνθείτε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας ως βήμα πίστης. Κατανοήστε ότι δεν υπάρχει ντροπή ή λύπη όταν ζητάτε επαγγελματική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα  Περισσότερα από όσα φανταζόμουν στη λίμνη Champlain

Κάντε ένα βήμα προς την αντιμετώπιση καταστροφικών συμπεριφορών

Οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές έχουν ποικίλα σημεία και αιτίες. Υπάρχουν επίσης αρκετές κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές για αυτές τις συμπεριφορές. Για παράδειγμα, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορεί να προτείνουν γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και θεραπεία ομιλίας.

Με τη θεραπεία, τα άτομα μπορούν να αλλάξουν πώς αισθάνονται για τη ζωή τους, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέρος της CBT. Όταν προκύπτουν ερεθίσματα, είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης για να νιώθετε καλύτερα.

Απευθυνθείτε σε έναν αξιόπιστο επαγγελματία ψυχικής υγείας σήμερα για βοήθεια.

Συντακτική Ομάδα' src=

ModernLifeBlogs, Είναι ένας εξελισσόμενος χώρος όπου τα Social Media, η Τεχνολογία, η Υγεία και η έμπνευση συνυπάρχουν κάτω από μια στέγη. Βρείτε τις νεότερες πληροφορίες για την Κοινωνική Δικτύωση, τα πιο πρόσφατα προϊόντα στην Τεχνολογία, τα πιο καινοτόμα θέματα για τη Ζωή! Συνδεθείτε μαζί μας Γράψτε για εμάς | Διαφημίζω
Συντακτική ομάδα
Συντακτική ομάδα