Γνωρίστε αυτά τα φιλικά, επιδεικτικά πουλιά

Γνωρίστε αυτά τα φιλικά, επιδεικτικά πουλιά

Εάν αγοράσετε ένα αντικείμενο μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια. Το εκδοτικό μας περιεχόμενο δεν επηρεάζεται από προμήθειες. Διαβάστε την πλήρη αποκάλυψη.

Τα κοτόπουλα Pekin bantam είναι, με απλά λόγια, αξιολάτρευτα. Είναι μικροκαμωμένα, στρογγυλά και καλυμμένα με πολλά φτερά. Ακόμα και τα πόδια τους είναι πουπουλένια. Το να τους βλέπεις να περπατούν στον κήπο είναι σκέτη χαρά.

Αυτά τα πουλιά δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα ξαδέρφια τους Cochin, αλλά σιγά σιγά κερδίζουν δημοτικότητα.

Βασικά στοιχεία Pekin Bantam

Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το αν τα Pekin bantam είναι της δικής τους ράτσας ή απλώς μια μινιατούρα Cochin. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα θεωρούν ως τη δική τους φυλή και, ως εκ τούτου, ένα αληθινό μπαντάμ και όχι απλώς μια μικρογραφία κάτι άλλου.

Αλλά άλλοι λένε ότι είναι απλώς ένα Cochin που μικρογραφήθηκε πριν από αιώνες πριν εμφανιστούν οι Δυτικοί. Και τα δύο πουλιά μεταφέρθηκαν στον δυτικό κόσμο ταυτόχρονα, αν και όχι από το ίδιο μέρος, οπότε μπορεί να μην γνωρίζουμε την αλήθεια μέχρι να γίνει γενετικός έλεγχος.

Μεταφέρθηκαν από την περιοχή Πεκίν (τώρα Πεκίνο) της Κίνας στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στα μέσα του 19ου αιώνα. Όταν έφτασαν στην Αγγλία, εκτράφηκαν περαιτέρω για να δημιουργήσουν μια μοναδική ράτσα που τώρα αναγνωρίζουμε ως το Pekin bantam.

Άλλα μέρη του κόσμου έχουν ράτσες που θεωρούνται Cochin bantam.

Στη βικτωριανή εποχή, τα Cochins ήταν μια τεράστια μόδα – όλοι ήθελαν μερικές από αυτές τις ομορφιές να περιπλανώνται στον κήπο τους. Ήταν επιτυχία για περίπου 40 χρόνια και συνέβαλαν σε μια περίοδο «πυρετού κότας» στην οποία όλοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για όμορφα κοτόπουλα.

Τα Pekin bantam ήταν επίσης δημοφιλή, αν και ποτέ δεν κέρδισαν τη δημοτικότητα των μεγαλύτερων ξαδέρφων τους.

Όπως με τα περισσότερα μπαντάμ, είναι μέτρια παραγωγικά στρώματα, που γεννούν περίπου 100 μικρά αυγά το χρόνο.

Αλλά η διατήρηση ενός δεν αφορά μόνο τα αυγά. Τα όμορφα πουλιά της αυλής προσθέτουν χρώμα και στυλ στο κοτέτσι σας. Ενώ είναι μικρά πουλιά, το κρέας τους είναι νόστιμο και μερικοί άνθρωποι το αγαπούν. Αλλά είναι περισσότερο γνωστές για την ομορφιά τους.

Είναι κυρίως διακοσμητικά πουλιά και πολύτιμα για τη γοητευτική τους εμφάνιση. Είναι επίσης μερικά από τα μικρότερα κοτόπουλα εκεί έξω, που σπάνια φτάνουν σε ύψος έως και επτά ίντσες.

Το στρογγυλό σώμα τους και οι τόνοι φτερών τους τα κάνουν να μοιάζουν με μικρές μπάλες από χνούδι που τρέχουν στον κήπο. Αν και δεν είναι τα μεγαλύτερα πουλιά γύρω, τα πουπουλένια πόδια τους και οι φιλικές προσωπικότητες είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Διαβάστε περισσότερα  This Morning's Dawn από τον Dan Bell

Έχουν πλήρως φτερωτά πόδια και πόδια – κάνοντάς τα να φαίνονται σαν αυτά τα πουλιά να φορούν παντελόνι. Τρυπώνουν γύρω από τον αχυρώνα με φτερωτό μεγαλείο, χτυπώντας χαρούμενα όλους τους φίλους τους. Και τα Pekin bantam είναι φίλοι με όλους.

Αυτά τα γλυκά πουλάκια είναι μια χαρά να τα έχεις στην αυλή και στο κοτέτσι.

Ιδιοσυγκρασία

Δεν είναι μόνο συναρπαστικά τα πτηνά Pekin, αλλά είναι επίσης απίστευτα γλυκά, φιλικά πουλιά. Αυτά είναι κοτόπουλα που τα παιδιά σας μπορούν να έχουν αυτοπεποίθηση. Τα Pekin bantam είναι πρακτικά κατοικίδια. Τους αρέσει να μπερδεύονται και δεν τους πειράζει να στριμώχνονται με κάποιον.

Ακόμα και τα κοκόρια είναι ευγενικά. Αποφεύγουν τους καβγάδες και είναι ευγενικοί φύλακες των ορνίθων που βρίσκονται υπό τη φροντίδα τους. Τους αρέσει να κάνουν φίλους με άλλα κοτόπουλα, ανθρώπους, ακόμα και άλλα ζώα.

Χρωματισμός

Τα μπαντάμ Πεκίν έρχονται σε πολλά χρώματα και σχέδια: τα πάντα, από μπλε έως άσπρο, πέρδικα, ραβδώσεις, ασημί ή χρυσό κορδόνι και μαύρο. Είναι μερικά από τα πιο ποικίλα πουλιά γύρω. Σχεδόν κάθε χρωματισμός είναι μια πιθανότητα.

Έχουν μικρές, στρογγυλεμένες χτένες, κόκκινα αυτιά και καλά στρογγυλεμένες, κόκκινες ράγες. Τα κοκόρια έχουν πιο μακριές ράγες. Τα πόδια τους είναι κίτρινα και όλα εκτός από τα δύο μεσαία δάχτυλα είναι φτερωτά.

Κοτόπουλα που κάνουν αυτόματο σεξ;

Τα Pekin bantam δεν είναι ράτσα που κάνει αυτόματο σεξ. Δεν θα μπορείτε να το καταλάβετε έως ότου οι νεοσσοί αρχίσουν να βγάζουν πούπουλα. Στη συνέχεια, μπορεί να παρατηρήσετε μακρύτερα, μυτερά φτερά ουράς στα αρσενικά. Τα αρσενικά έχουν επίσης πιο εμφανείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες χτένες.

Παραγωγή αυγών και γέννα

Συνήθως δεν κρατάμε τα μπαντάμ για την ικανότητά τους να γεννούν αυγά. Αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα μικροκαμωμένα αυγά, αυτά τα πουλιά γεννούν έως και 120 το χρόνο, αλλά συνήθως πιο κοντά στα 90. Αν και δεν είναι στρώματα παραγωγής, όπως πολλές από τις σύγχρονες φυλές, είναι σταθερά στρώματα.

Τα αυγά είναι λευκά ή κρέμα.

Οι μπαντάμ του Πεκίνου είναι γενναιόδωροι. Στην πραγματικότητα, αυτές οι κότες γεννιούνται τόσο εύκολα που γίνονται μια εξαιρετική παρένθετη μητέρα για άλλες ράτσες. Θα κάθονται ακόμη και σε αυγά κοτόπουλου πλήρους μεγέθους και θα μεγαλώνουν τους μεγαλύτερους νεοσσούς ως δικούς τους.

Όταν εκτρέφετε κοτόπουλα μόνο για αυγά, η γενναιοδωρία είναι κάτι κακό. Αλλά αν θέλετε να μεγαλώσετε νεοσσούς, δεν μπορείτε να πάτε στραβά με ένα Pekin bantam.

Διαβάστε περισσότερα  Κοτόπουλα Barbezieux: Υπέροχα Superstars διπλής χρήσης

Κρέας Πεκίν Μπαντάμ

Τα μπαντάμ Πεκίν μπορούν να εκτραφούν ως κρεατοπουλάκια. Κοιτάζοντάς τα καθώς τριγυρίζουν στον αχυρώνα, δεν θα περίμενες να είναι νόστιμα. Αλλά τα μικρά πουλιά προσφέρουν μια γευστική γροθιά.

Τα νεαρά πουλιά είναι τα καλύτερα και αντικαθιστούν τα ορτύκια ή τις κότες θηραμάτων Κορνουάλης. Κρεοπατήστε τα σε περίπου 12 εβδομάδες για την καλύτερη υφή και γεύση.

Τα θηλυκά είναι περίπου 20 ουγγιές και τα αρσενικά είναι περίπου 24 ουγγιές, επομένως δεν είναι ένας τόνος κρέατος, αλλά αυτό που παίρνετε είναι γευστικό, ειδικά αν προτιμάτε σκούρο κρέας.

Αναζήτηση τροφής

Τα Pekin bantam είναι σταθεροί τροφοσυλλέκτες. Δεν είναι καθόλου επιλεκτικοί και θα φάνε σχεδόν ό,τι βρουν. Ίσως μπορέσετε να τα ταΐσετε εξ ολοκλήρου με μια δίαιτα ζωοτροφών, αν και μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμπληρώσετε την αναζήτηση τροφής εμπορικά τρόφιμα.

Αν και είναι ελαφριά πουλιά, δεν είναι ενθουσιώδεις ιπτάμενοι. Μπορείτε να κρατήσετε αυτά τα πουλιά σε μια χαμηλή περιφραγμένη αυλή ή μπορείτε να τα αφήσετε να περιπλανηθούν μακρύτερα. Ως φιλικά, ήρεμα πουλιά, κινδυνεύουν περισσότερο από τα αρπακτικά. Οι αλεπούδες λατρεύουν να βρίσκουν παχουλά κοτόπουλα Pekin χωρίς επίβλεψη.

Αντοχή

Αυτά τα πουλιά με βαριά φτερά είναι απίστευτα ανθεκτικά στο κρύο. Οι μικρές χτένες και τα φτερωτά πόδια τους βοηθούν στην προστασία τους από τα κρυοπαγήματα. Τα παχιά στρώματα κρέατος τους παρέχουν άφθονη μόνωση. Όμως, στη ζέστη του καλοκαιριού, τα Pekin bantams μπορούν να δυσκολευτούν να παραμείνουν δροσερά. Βεβαιωθείτε ότι τα πουλιά σας έχουν πολλή σκόνη για να κυλήσουν, νερό για να πιουν και σκιά.

Εάν ζείτε σε μια καυτή περιοχή της χώρας, σκεφτείτε δύο φορές προτού πάρετε ένα κοπάδι από μπαχαρικά Πεκίν. Τα υγρά κλίματα μπορεί να είναι προκλητικά και για αυτούς. Είναι πολύ φτερωτά για να αντέχουν την πολλή βροχή ή την υγρασία.

Αυτά τα φτερωτά πόδια μπορούν να κρατήσουν την υγρασία κοντά στο σώμα για πάρα πολύ καιρό.

Υγεία και ευεξία

Τα Pekin bantam είναι γενικά υγιή πουλιά. Είναι δυνατά και ανθεκτικά, αλλά έχουν την τάση να παχαίνουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του ήπατος. Τα φτερωτά πόδια τους είναι ευαίσθητα σε συνθήκες υγρασίας, και η αγριοποδία είναι ένα κοινό πρόβλημα για αυτά τα πουλιά.

Τα πολυτελή φτερά τους μπορούν επίσης να δώσουν στα ακάρεα και τις ψείρες μια ασφαλή κρυψώνα. Διατηρήστε το κοτέτσι σας καθαρό για να βοηθήσετε αυτά τα διακοσμητικά πουλιά να ευδοκιμήσουν.

Διαβάστε περισσότερα  Συνταγή για τηγανίτες Paleo: τηγανίτες χωρίς γλουτένη/χωρίς δημητριακά

Φυσικά, ακόμη και τα πιο ανθεκτικά κοτόπουλα θα υποφέρουν αν δεν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες. Θυμηθείτε να διατηρείτε το κοτέτσι σας καθαρό, βεβαιωθείτε ότι τα κοτόπουλα σας έχουν πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό και προσέχετε για κοινά παράσιτα και ασθένειες των κοτέτσιων όπως παράσιτα, γρίπη των πτηνών και αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, κρατήστε τα πουλιά σας ασφαλή από τα αρπακτικά φτιάχνοντας ένα ασφαλές κοτέτσι με συμπαγείς πόρτες και χωρίς τρύπες για να περάσουν κρυφά τα αρπακτικά. Ένα υγιές κοπάδι μπορεί να εξαφανιστεί σε μια νύχτα από μια εισβολή αλεπούς, νυφίτσας ή ψαρά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Pekin Bantam

Τα κοτόπουλα Pekin bantam είναι εκπληκτικά πουλάκια που φέρνουν μια μοναδική αισθητική και αποτελούν μια αξιολάτρευτη προσθήκη σε κάθε κοπάδι. Είναι ήρεμα, ευγενικά και φιλικά πουλιά που κάνουν υπέροχα κατοικίδια καθώς και παραγωγικές προσθήκες στο σπίτι.

Θετικά

Τα κοτόπουλα Pekin bantam είναι σταθερά στρώματα από μικρά, κρέμα ή λευκά αυγά. Μπορούν να συνεχίσουν να ωοτοκούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Και θα εκκολάψουν πρόθυμα και θα γονατίσουν τα αυγά άλλων πουλιών.

Είναι όμορφα πουλιά με μοναδικό φτέρωμα και παχουλό, στρογγυλεμένο σώμα. Τόσο οι κότες όσο και τα κοκόρια είναι μια υπέροχη προσθήκη στον αχυρώνα. Αυτά είναι πραγματικά αναγνωρίσιμα πουλιά.

Αυτά τα πουλιά λατρεύουν να μένουν κοντά στο σπίτι. Είναι ήρεμα, ήσυχα σπίτια που είναι ιδανικά για μια αυλή με κοτόπουλο στα προάστια. Αλλά, θα ψάξουν επίσης με ανυπομονησία.

Κάνουν καλά κρεατικά πουλιά ακόμα κι αν είναι μικρά.

Μειονεκτήματα

Κανένα πουλί δεν είναι τέλειο. Τα Pekin bantam είναι εκπληκτικά πουλιά, αλλά δεν είναι για όλους.

Τα κοτόπουλα Pekin bantam έρχονται με μερικά προκλητικά προβλήματα υγείας. Παρά το γεγονός ότι είναι γενικά υγιή πουλιά, παλεύουν με ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Τα χαρακτηριστικά φτερωτά πόδια τους μπορεί να τους κάνουν να υποφέρουν σε κακές καιρικές συνθήκες.

Ως μικρά, φιλικά πουλιά, κινδυνεύουν συχνά από αρπακτικά. Είναι πιο αργά από άλλα κοτόπουλα και μπορεί να είναι εύκολο να τα μαζέψουν για πεινασμένες αλεπούδες, νυφίτσες ή ρακούν. Τα Pekin bantam δεν είναι επιφυλακτικά για τα αρπακτικά, οπότε προσέξτε τα.

'Ηταν αυτό το άρθρο χρήσιμο?

Ναί Οχι

×

Εκτιμούμε τα χρήσιμα σχόλιά σας!

Η απάντησή σας θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του περιεχομένου μας. Όσο περισσότερα σχόλια μας δίνετε, τόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι σελίδες μας.

Ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook Pinterest