Κοτόπουλο Barbezieux

Κοτόπουλα Barbezieux: Υπέροχα Superstars διπλής χρήσης

Αν σας αρέσουν τόσο τα μαύρα λουλούδια, τα φρούτα και τα λαχανικά όσο και το ψητό κοτόπουλο και τα φρέσκα αυγά, τότε μην ψάχνετε άλλο από το κοτόπουλο Barbezieux.

Αυτά τα μεγάλα πουλιά δεν μοιάζουν απλώς με γοτθικούς ροκ σταρ: είναι ιδανικές επιλογές για μικτά κοπάδια κοτόπουλου πολλαπλών χρήσεων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτά και εάν είναι κατάλληλα για το σπίτι σας.

Χαρακτηριστικά Barbezieux Chicken

Κοτόπουλο BarbezieuxΚοτόπουλο Barbezieux

Τα κοτόπουλα Barbezieux είναι επίσης γνωστά ως “Κοτόπουλα barbezieux» και κατάγονταν από την περιοχή του Barbezieux-Saint-Hilaire στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Οι μεσαιωνικοί αγρότες διασταύρωσαν τα οικόσιτα πουλιά τους με ασιατικές ράτσες που εισήχθησαν κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού, με αποτέλεσμα πουλιά με μεγάλο ανάστημα, γευστική σάρκα και μεγάλες προσωπικότητες.

Οι κότες έχουν ύψος περίπου 25 ίντσες και οι κόκορες είναι λίγο μεγαλύτεροι σε 27-28 ίντσες κατά μέσο όρο. Το φτέρωμά τους είναι μαύρο με ιριδίζον πράσινο και είναι αρκετά όμορφα ώστε να θεωρούνται διακοσμητικά πουλιά καθώς και πουλερικά.

Ως εκ τούτου, μπορεί να σας ενδιαφέρει να τα εμφανίσετε σε εκθέσεις πουλερικών ή εκθέσεις, εάν υπάρχουν κοντά σας.

Αυτά τα πουλιά είναι εξαιρετικά υπάκουα και μη επιθετικά για το μέγεθός τους. Αν και πολλοί άνθρωποι μπορεί να τρομάζουν από το ανάστημά τους, είναι βασικά τα λυκόσκυλα του κόσμου των κοτόπουλου: μεγάλα, αλλά εξαιρετικά ψυχρά.

Αν και δεν είναι απαραιτήτως τόσο χαδιάρα όσο κάποιες μικρότερες ράτσες, είναι περίεργα και φιλικά, τους αρέσουν τα παιχνίδια και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και δεν είναι πιθανό να τρομοκρατήσουν τα μικρά παιδιά.

Τα κοτόπουλα Barbezieux ζουν κατά μέσο όρο από οκτώ έως 10 χρόνια και οι κότες θα αρχίσουν να γεννούν μεγάλα λευκά αυγά όταν είναι περίπου πέντε ή έξι μηνών. Οι ικανότητές τους για ωοτοκία αρχίζουν να μειώνονται μετά από τέσσερα περίπου χρόνια, οπότε οι περισσότεροι τα επεξεργάζονται για το κρέας τους.

Διαβάστε περισσότερα  This Is Who We Are Now by James Bailey

Χρήσεις στο Homestead

Αν και τα Barbezieux εκτρέφονται κυρίως για το κρέας τους, είναι επίσης αρκετά παραγωγικά στρώματα αυγών. Θα λαμβάνετε κατά μέσο όρο 150-200 αυγά από κάθε κότα ετησίως, αλλά μην περιμένετε να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρα.

Δεν είναι εξαιρετικοί στο να μητρεύουν τα δικά τους αυγά. Εάν σκοπεύετε να επεκτείνετε ένα μικτό κοπάδι, σκεφτείτε να βάλετε μερικά από τα αυγά Barbezieux σας κάτω από μερικές κότες Barbe d'Uccle προς εκτροφή. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε μια καλή θερμοκοιτίδα.

Η ήρεμη, υπάκουη φύση των Barbezieuxs τα καθιστά εξαιρετικά για κάθε φάρμα ή αγρόκτημα και τα πηγαίνουν καλά με σχεδόν κάθε άλλη ποικιλία κοτόπουλου. Αν και είναι λίγο μεγάλα για αστικά περιβάλλοντα, θα είναι εντάξει αν έχουν μια μεγάλη αυλή για τρέξιμο.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέγεθός τους τα καθιστά λιγότερο πιθανό να συλληφθούν από μικρότερα αρπακτικά και είναι καλά «πουλιά-φύλακες» για μικρότερες ράτσες. Επιπλέον, αν τους αφήσετε να τρέχουν ελεύθερα στον κήπο σας, θα κάνουν σύντομες κάμπιες και γυμνοσάλιαγκες που μπορεί να εκμηδενίσουν τα χόρτα σας.

Επιπλέον, τα έντομα δεν είναι τα μόνα πράγματα που θα καταβροχθίσουν αυτά τα πουλιά.

Τα τσοκ Barbezieux είναι σπουδαίοι κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες και είναι γνωστά για το ότι πιάνουν ποντίκια, μύες και μικρά φίδια με μεγάλο ενθουσιασμό. Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό μέγεθός τους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλοι κυνηγοί, αλλά εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις!

Ideal Meat Birds

Όταν λέμε ότι τα κοτόπουλα Barbezieux είναι ιδανικά για το κρέας τους, είναι για κάποιο λόγο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ράτσες κοτόπουλου στον πλανήτη, με κότες που ζυγίζουν κατά μέσο όρο 9 κιλά και κοκόρια κατά μέσο όρο 11-12 κιλά.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή η φυλή είναι υπέροχη εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια για να ταΐσετε ή εάν έχετε τροφή στο ντουλάπι για έναν πιθανό αδύνατο χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα  The Pit Road War της Caroline Taylor

Προφανώς, η σάρκα τους αναδίδει τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, και είναι τόσο ζουμερή όσο και αρωματική.

Φροντίδα κοτόπουλων Barbezieux

ΜπαρμπέζιεΜπαρμπέζιε

Η φροντίδα αυτών των πτηνών περιλαμβάνει την ίδια επιμέλεια όπως κάθε άλλη φυλή. Εκτός από μια τυπική τροφή πουλερικών, βεβαιωθείτε ότι είτε τους αφήνετε να αναζητούν τροφή είτε ότι τους παρέχετε σνακ από έντομα, όπως αλευροσκούληκες σε τακτική βάση.

Είναι αρκετά ανθεκτικά όταν πρόκειται για ποικίλες θερμοκρασίες, αν και μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από το ακραίο κρύο όπως αναφέρεται παρακάτω.

Βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα ασφαλές μέρος για να φωλιάσουν και να φωλιάσουν. Κατά προτίμηση ένα περίβλημα που είναι προστατευμένο από αρπακτικά ενάντια σε αλεπούδες, νυφίτσες, ρακούν και φίδια, αν υπάρχουν στην περιοχή σας.

Φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τα πουλιά σας για ακάρεα, τσιμπούρια και άλλα παράσιτα, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ποικιλίες κοτόπουλου.

Αυτά τα κοτόπουλα επωφελούνται από την παρουσία ενός κόκορα, αλλά όχι απαραίτητα ενός από τη δική τους ράτσα. Τα κοκόρια Barbezieux είναι γνωστά ότι είναι θορυβώδεις και θορυβώδεις και μπορούν να παρενοχλήσουν το κοπάδι σας όσο μπορεί να ενοχλήσουν τους γείτονές σας.

Εάν έχετε ένα μικτό κοπάδι, σκεφτείτε να κρατήσετε έναν κόκορα από μια μικρότερη ποικιλία γύρω για να διατηρήσετε την τάξη. Εναλλακτικά, εάν επιθυμείτε να εκτρέφετε μόνο αυτά τα πουλιά ειδικά, βεβαιωθείτε ότι το κοτέτσι σας είναι αρκετά μακριά από τους γείτονές σας ώστε να μην ενοχλούνται πολύ από το λαλάρισμα και τις τσακωμές.

Πιθανά Θέματα

Τα κοτόπουλα Barbezieux είναι μερικά από τα πιο δυνατά και υγιεινά. Στην πραγματικότητα, είναι μερικά από τα λιγότερο επιρρεπή στα προβλήματα υγείας που συχνά μαστίζουν άλλες ποικιλίες. Το ένα πρόβλημα στο οποίο είναι επιρρεπείς είναι τα κρυοπαγήματα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο αν ζείτε σε ψυχρότερη ζώνη.

Αυτή η φυλή έχει μεγάλες χτένες στο χρώμα του βατόμουρου και τσούχτρες που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε ζημιές από το κρύο. Εάν βρίσκεστε στις ζώνες ανθεκτικότητας USDA 5 και κάτω, φροντίστε να παρέχετε στα πουλιά σας έναν ζεστό, μονωμένο χώρο, εάν σκοπεύετε να τα κρατήσετε ζωντανά και ασφαλή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα  De facto Pathfinder από το CW3 Cesare Giannetti

Αν δείτε σημάδια κρυοπαγήματος —όπως γκριζωπές, μαύρες ή άσπρες κηλίδες στις προαναφερθείσες χτένες και/ή τις κερκίδες— αντιμετωπίστε τις με ζεστό νερό και λάμπες θερμότητας και αναζητήστε κτηνίατρο εάν χρειάζεται.

Υπάρχει μόνο ένα επιπλέον πρόβλημα με αυτά τα πουλιά, και αυτό είναι η έλλειψη διαθεσιμότητας. Δεδομένου ότι αυτή η φυλή αναπτύσσεται πιο αργά λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της, συχνά αποσιωπάται υπέρ αυτών που αναπτύσσονται πιο γρήγορα.

Ως αποτέλεσμα, οι αριθμοί Barbezieux μειώνονται παγκοσμίως. Μπορεί να δυσκολεύεστε να βρείτε τοπικούς εκτροφείς και ως εκ τούτου μπορεί να χρειαστεί να εισάγετε νεοσσούς από άλλες πολιτείες ή χώρες, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Μια μεγάλη επένδυση για το σπίτι σας

Εάν ο στόχος σας είναι να κρατήσετε την οικογένειά σας καλοφαγωμένη, τότε τα κοτόπουλα Barbezieux είναι σίγουρα μεταξύ των πέντε κορυφαίων που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο εκτροφής.

Το γεγονός ότι είναι τόσο υπέροχα, μεγάλα αυγά σε τακτική βάση σε συνδυασμό με την τεράστια ποσότητα πρωτεΐνης που θα λάβετε από κάθε πουλί, τα κάνει μια θεαματική επένδυση. Επιπλέον, εάν τα εκτρέφετε, μπορείτε να επεκτείνετε το κοπάδι σας εκθετικά μέσα σε λίγα χρόνια.

Τέλος, αν είστε γκοθιασμένοι και προσπαθείτε να διατηρήσετε το θέμα του σπιτιού σας, αυτά τα σκοτεινά, ιριδίζοντα πουλιά που μοιάζουν με ροκ σταρ θα ταιριάζουν απόλυτα.

'Ηταν αυτό το άρθρο χρήσιμο?

Ναί Οχι

×

Εκτιμούμε τα χρήσιμα σχόλιά σας!

Η απάντησή σας θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του περιεχομένου μας. Όσο περισσότερα σχόλια μας δίνετε, τόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι σελίδες μας.

Ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook Pinterest