De facto Pathfinder από το CW3 Cesare Giannetti

De facto Pathfinder από το CW3 Cesare Giannetti

Το de facto Pathfinder

με CW3 Cesare Giannetti

Είδος: Ιστορική μυθοπλασία / Στρατιωτική

ISBN: 9781726868921

Μήκος εκτύπωσης: 253 σελίδες

Κριτική από Jadidsa Perez

Μια ιστορία απώλειας και λύτρωσης, Το de facto Pathfinder δείχνει την ελπίδα να αναστηθεί από τις στάχτες της προηγούμενης δόξας.

Το de facto Pathfinder είναι μια συγκινητική ιστορία για τον Κρις, έναν βετεράνο που ξεκινά μια προσπάθεια να συνδεθεί και να βοηθήσει όσους είναι σαν τον εαυτό του. Έχει ανατεθεί σε διαφορετικούς βετεράνους με συγκεκριμένες, στοχαστικές ανάγκες που απαιτούν συμπονετική και ενεργή βοήθεια, την οποία παρέχει ο Κρις. Κάθε βετεράνος διδάσκει στον Κρις περισσότερα για τη ζωή, την αγάπη και το προσωπικό κόστος της θυσίας. Με τη σειρά του, περνά χρόνο μαζί τους για να καταλάβει τα συναισθήματά τους. Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, σκέφτεται επίσης βαθιά τον αποτυχημένο γάμο του και την τεταμένη σχέση με την έφηβη κόρη του Σάρα. Αυτός και οι πελάτες του συνειδητοποιούν τελικά τη σημασία ενός δεσμού που σφυρηλατείται σε διαμάχες, ένας δεσμός που γίνεται τόσο σκληρός και πολύτιμος όσο ένα διαμάντι.

Κάτι που με εκτοξεύει αμέσως εδώ είναι ο ομαλά ρέοντας διάλογος. Δεδομένου ότι η δουλειά του Chris είναι κυρίως να είναι ακροατής, κάθε βετεράνος μπορεί να γεμίσει τις σελίδες με τραγικές, παράπονες ιστορίες από την εποχή που υπηρετούσε. Ο αναγνώστης παίρνει επίσης πολλά συμφραζόμενα από συγγενείς και φίλους κάθε βετεράνου, επιτρέποντάς μας να έχουμε μια πλήρη εικόνα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο καθένας από αυτούς.

Ο πρώτος πελάτης του Κρις, ο Τιλ, είναι η πιο αξιομνημόνευτη απεικόνιση του πόσο παθιασμένος μπορεί να είναι ο διάλογος. Καθώς ο Κρις πρόκειται να φύγει από τον Τιλ για να δουλέψει με τον επόμενο πελάτη του, ο Τιλ λέει ότι ο Κρις του θυμίζει τον γιο που θα ήθελε να είχε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω του επιπέδου δυσκολίας που έχει ο Chris με τον Til στην αρχή, οπότε αυτό το σχόλιο προσθέτει ένα τρομερό φινάλε στην εκδρομή τους.

Διαβάστε περισσότερα  Έξοδος των Jean Hackensmith & Joseph Mcdowell

Ο Κρις ταξιδεύει πολύ μακριά για αυτή τη δουλειά. Με το να φτάσει σε διαφορετική κατάσταση για να βοηθήσει έναν νέο πελάτη, διατηρεί το κείμενο φρέσκο ​​και συναρπαστικό. Υπάρχει ένας ενδιαφέρον παραλληλισμός μεταξύ της τοποθεσίας και του προσωπικού αγώνα του πελάτη. Ο Τιλ και η παγωνιά του στην Αλάσκα και ο καλλιτεχνικός κατακλυσμός του Κάιλ σε ένα πανέμορφο τοπίο. Αυτά τα δύο στοιχεία συνεργάζονται πολύ καλά σε όλο το κείμενο, μέχρι το τέλος.

Ωστόσο, δυσκολεύτηκα λίγο να ζεσταθώ τον Chris ως πρωταγωνιστή. Η σχέση του με τις γυναίκες, ιδιαίτερα την πρώην σύζυγό του, είναι κατά καιρούς περίεργη. Οι σκέψεις του για τις περισσότερες γυναίκες που παρουσιάζονται επικεντρώνονται κυρίως στην εμφάνισή τους, παρόλο που μία από αυτές είναι πελάτης του. Έχει επίσης μια σκέψη για την Tashana και τον τόνο του δέρματος του πατέρα της που δεν αισθάνεται κατάλληλος για κάποιον που η δουλειά του είναι να βοηθά την Tashana. Ισχυρίζεται από νωρίς ότι τη φροντίζει, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσει αυτή την αίσθηση, σε αντίθεση με τους άλλους βετεράνους.

Ένα βιβλίο σαν αυτό σίγουρα θα ταίριαζε πολύ σε όσους ασχολούνται με τη στρατιωτική θητεία. Έχει πολλές ενδυναμωτικές ιστορίες με τις οποίες πολλοί μπορούν να συνδεθούν και να τους βοηθήσουν να αισθάνονται λιγότερο μόνοι.


Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την κριτική βιβλίου της Jadidsa Perez Το de facto Pathfinder από το CW3 Cesare Giannetti! Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί μας στους παρακάτω συνδέσμους.