The Pit Road War της Caroline Taylor

The Pit Road War της Caroline Taylor

Ο Πόλεμος του Πιτ Δρόμου

με Καρολάιν Τέιλορ

Είδος: Μυστηρίου, Θρίλερ & Σασπένς / Στρατιωτικό

ISBN: 9798988585206

Μήκος εκτύπωσης: 278 σελίδες

Κριτική από Joelene Pynnonen

Ένα γρήγορο, περιστροφικό στρατιωτικό θρίλερ

Το βράδυ που η Grace Burgess συνειδητοποίησε ότι ο σύζυγός της Owen επρόκειτο να τη σκοτώσει, τράπηκε σε φυγή. Μετά από χρόνια υπομονής αμέτρητων ξυλοδαρμών, δεν είχε σκεφτεί να προετοιμαστεί. Το μόνο σχέδιο που είχε ήταν να τρέξει. Όταν το κλεμμένο αυτοκίνητο του συζύγου της ξεμείνει από βενζίνη σε έναν έρημο αγροτικό δρόμο, πιστεύει ότι η τύχη της δεν μπορεί να γίνει χειρότερη. Δεν θα μπορούσε να κάνει περισσότερο λάθος.

Το να καταφέρει να ξεφύγει από τη φυλακή φαίνεται από μόνο του ένα κατόρθωμα για τον Τζεφ Κίνγκστον, αλλά η μάχη του δεν έχει τελειώσει. Πριν τον πιάσουν, πρέπει να ανακαλύψει ποιος σκότωσε έναν από τους πελάτες του και να καθαρίσει το όνομά του.

Όταν τόσο η Γκρέις όσο και ο Τζεφ βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ίδιο, μοναχικό κομμάτι του δρόμου, συνειδητοποιούν απαίσια ότι τα προβλήματά τους μόλις ξεκινούν. Το μέρος που έχουν καταστρέψει είναι η τοποθεσία μιας άκρως απόρρητης εγκατάστασης που χρησιμοποιείται από ένοπλους σκίνχεντ με ένα σχέδιο που, αν εκτελεστεί, θα αλλάξει ολόκληρη τη χώρα. Και, αν η Γκρέις και ο Τζεφ δεν συνεργαστούν, αυτό το σχέδιο μπορεί να είναι το τέλος τους.

Pit Road War είναι ένα γρήγορο στρατιωτικό θρίλερ μικρής πόλης που ρίχνει μια δόση δράσης, μια δόση μυστηρίου και έναν πλημμυρισμένο ρομαντισμό. Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό, γρήγορο ανάγνωσμα που εστιάζει στους χαρακτήρες και τις δυναμικές σχέσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα  Κριτική βιβλίου: Starfall του T. Newyear

Το μυθιστόρημα αφηγείται σε πολλαπλές προοπτικές, δίνοντας στους αναγνώστες την εντύπωση ότι μπορούν να δουν το σύνολο της δράσης και όχι συγκεκριμένα μέρη. Οι πολλαπλές προοπτικές είναι μια πραγματικά έξυπνη τεχνική σε ένα βιβλίο σαν αυτό. Επιφανειακά, μπορεί να φαίνεται ότι έχουμε πρόσβαση σε όλα, αλλά πολλά μπορούν να κρυφτούν μεταβαίνοντας σε μια νέα προοπτική. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο καθώς το τέλος αρχίζει να συνδυάζεται και τα μυστικά όλων αρχίζουν να καταρρέουν.

Pit Road War βαδίζει στη λεπτή γραμμή μεταξύ της εστίασης του χαρακτήρα και της πλοκής. Οι χαρακτήρες ασχολούνται και βλέποντάς τους να εξελίσσονται στον καλύτερό τους εαυτό είναι απίστευτα ικανοποιητικό, αλλά τα γεγονότα που περνούν και τα γεγονότα από το παρελθόν τους παίζουν σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση του όλου πράγματος.

Υπάρχουν μερικά λόξιγκας σε αυτό το κατά τα άλλα εξαιρετικό βιβλίο. Τα συμπτώματα συμβαίνουν λίγο πολύ τακτικά. Οι πολλαπλές προοπτικές μπορεί μερικές φορές να επικαλύπτονται. Καθώς το τέλος αρχίζει να πλησιάζει, ο ρυθμός του Pit Road War σκοντάφτει. Ένα αποκορύφωμα που θα έπρεπε να ήταν τραγανό και τεντωμένο τραβάει σε σημείο που χάνει μέρος της έντασης του. Συνολικά, κάθε μία από αυτές τις πτυχές είναι δευτερεύουσας σημασίας, αλλά υπάρχουν αρκετές για να αποδυναμώσουν την ιστορία.

Pit Road War είναι μια διασκεδαστική περιπέτεια που θα σας κάνει να αναζητήσετε τους κύριους χαρακτήρες. Είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που μοιάζει με παζλ με όλα τα κομμάτια να ενώνονται στο τέλος μέχρι να αποκαλυφθεί ολόκληρη η εικόνα.


Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την κριτική βιβλίου της Joelene Pynnonen Ο Πόλεμος του Πιτ Δρόμου από την Caroline Taylor! Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί μας στους παρακάτω συνδέσμους.