This Is Who We Are Now by James Bailey

This Is Who We Are Now by James Bailey

Αυτός είμαστε τώρα

με Τζέιμς Μπέιλι

Είδος: Λογοτεχνική φαντασία / Οικογενειακή ζωή

ISBN: 9798862239683

Μήκος εκτύπωσης: 240 σελίδες

Κριτική από τη Lisa Parker Hayreh

Μια αυθάδη, ξεκαρδιστική, συγκινητική και προκλητική έκπληξη

Ο Χένρι Μπράντφιλντ βρίσκεται πίσω στη γενέτειρά του στο Βερμόντ με την ευρύτερη οικογένειά του για γενέθλια-ορόσημο που θα προτιμούσε να αγνοήσει. Φτάνει για να βρει τα παιδικά του αναμνηστικά να προσφέρονται σε μια πώληση γκαράζ, με τον μικρότερο αδερφό του να διευθύνει την πώληση.

Όταν μερικά από τα vintage κόμικς του Χένρι πωλούνται στον γιο της αγαπημένης του στο γυμνάσιο, αυτό προκαλεί σύγκρουση καθώς και προκλητικές ερωτήσεις σχετικά με αυτή την προηγούμενη ρομαντική σχέση. Τα έφηβα παιδιά του Χένρι που καβγαδίζουν, η γυναίκα του, οι γονείς του, η αλκοολική αδερφή του Μάργκο, ο φίλος της Μαργκό, και τα ανίψια και τα ανίψια του παρασύρονται όλοι στο δράμα που ακολουθεί.

Ο Χένρι ανακαλύπτει αναπάντητα ερωτήματα και παρατεταμένη έλξη για την πρώην φλόγα του. Γιατί ακριβώς τελείωσε η σχέση τους πριν από χρόνια; Τι θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους αν συνέχιζαν τη σχέση τους; Καθώς ο Χένρι παλεύει με αυτά τα ερωτήματα, έρχεται αντιμέτωπος με τη διχόνοια και τη συναισθηματική απόσταση στο γάμο του.

Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την εχθρότητα από τον μικρότερο αδερφό του και να ξεπεράσει τις παλιές μνησικακίες μεταξύ τους. Όπως κάθε γονιός, ο Χένρι πρέπει να αντιμετωπίσει τις αποκλίνουσες ατζέντες των εφήβων γιων του ενώ παλεύει με τα μυριάδες διλήμματά του. Αφού η σύζυγος του Χένρι εγκαταλείπει απροσδόκητα την οικογενειακή επανένωση χωρίς αποχαιρετισμό, ο Χένρι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματά του πιο άμεσα και να επιλέξει την πορεία του προς τα εμπρός.

Διαβάστε περισσότερα  Εύκολη συνταγή αυγοσαλάτας με φρέσκα αυγά φάρμας

Η λύτρωση, το χιούμορ και η αγάπη λάμπουν μέσα από το τραγικό, το ανίκανο και το εγκόσμιο στις σχέσεις αυτής της οικογένειας. Ο Χένρι είναι ένας απογοητευμένος αλλά συμπονετικός πρωταγωνιστής, ο οποίος παρ' όλα αυτά έχει γίνει μισόλογη παρουσία στη ζωή του.

Όλοι οι χαρακτήρες είναι απίστευτα καλά ανεπτυγμένοι και αλληλεπιδρούν με αναζωογονητικά ειλικρινείς τρόπους. Η σύζυγος του Ερρίκου, Ντενίζ, ζωγραφίζεται προσεκτικά σε περίπλοκα στρώματα, φωτίζοντας τις δυσκολίες στο γάμο της με τον Ερρίκο καθώς και τους ατομικούς της αγώνες. Η Έριν, η αγαπημένη της στο γυμνάσιο του Χένρι, είναι μια ισχυρή παρουσία από μόνη της, η οποία έχει χαράξει μια ζωή μετά από μια τραγωδία, δουλεύοντας ως ανύπαντρη μητέρα για να μεγαλώσει τον έφηβο γιο της. Ο αδερφός του Χένρι υπογραμμίζει την ακμάζουσα αδερφική αντιπαλότητα μεταξύ αυτού και του Χένρι. Η Margo χρησιμεύει ως πιστό στήριγμα για τον Henry σε όλο το μυθιστόρημα, αποκαλύπτοντας τον αλκοολισμό της και τους δικούς της οδυνηρούς αγώνες στην πορεία. Ο φίλος της Margo είναι στη σειρά γελοίος και αγαπητός. Οι γονείς του Χένρι προσφέρουν εναλλασσόμενη όξυνση και κατευνασμό του οικογενειακού άγχους σε όλη τη δράση του μυθιστορήματος. Οι γιοι του Χένρι απεικονίζουν τις συναισθηματικές προκλήσεις της πλοήγησης στην εφηβεία, ενώ μας δίνουν επίσης μια ματιά στη στοργική δύναμη της γονικής καθοδήγησης.

Καθώς το μυθιστόρημα προχωρά, ο Χένρι σφυρηλατεί πιο ενεργά τις σχέσεις του και την πορεία του προς τα εμπρός. Περισσότερη ευπάθεια και ευγένεια αναδύονται επίσης από τον Χένρι απέναντι στις αυξανόμενες προκλήσεις του.

Αυτό το απολαυστικό μυθιστόρημα παρουσιάζει σταθερή δράση σε συνδυασμό με ζωντανές περιγραφές σκηνικών και ζωηρούς, συναρπαστικούς διαλόγους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια νέα αντίληψη των υπαρξιακών αγώνων ενηλίκων και του εκτεταμένου οικογενειακού δράματος. Ένα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα, αυτό το φανταστικό δράμα αποδεικνύει ότι μια οικογενειακή επανένωση με μια ομάδα ανθρώπων με εξαιρετικά ελαττώματα μπορεί ακόμα να προσφέρει ευτυχία, αγάπη, λύτρωση και ελπίδα.

Διαβάστε περισσότερα  Η καλύτερη συνταγή για πράσινο Smoothie

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την κριτική βιβλίου της Lisa Parker Hayreh Αυτός είμαστε τώρα του Τζέιμς Μπέιλι! Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί μας στους παρακάτω συνδέσμους.