This Morning's Dawn από τον Dan Bell

This Morning's Dawn από τον Dan Bell

Σήμερα το πρωί η αυγή

με Νταν Μπελ

Είδος: Επιστημονική φαντασία

ISBN: 9798853955875

Μήκος εκτύπωσης: 270 σελίδες

Κριτική από την Chelsey Tucker

Μια γρήγορη διαστημική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας όπου οι απαχθέντες αστροναύτες πρέπει να βασιστούν στα ένστικτα επιβίωσής τους για να επιστρέψουν στη Γη

Σε Σήμερα το πρωί η αυγήη εναρκτήρια επανδρωμένη αποστολή της Γης στον Άρη παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν η Προσπαθώ καταλαμβάνεται από ένα αρχαίο λείψανο από έναν μακρινό πολιτισμό. Ο Νέλσον Νιούμαν και ο Τσενγκ Λι βρίσκονται σε μια επισφαλή κατάσταση, που πρέπει να ξεπεράσουν τον απαγωγέα τους για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή επιστροφή στο ηλιακό τους σύστημα. Ο απροσδόκητος απαγωγέας τους έρχεται με τη μορφή του SELF, ενός ρομπότ αιώνων, που μεταφέρει τους αστροναύτες πίσω στο σύστημα Wenuan. Αν και η SELF στερείται γνώσης για την τρέχουσα κατάσταση του Wenua, το πρωτόκολλο επιβάλλει την επιστροφή με στοιχεία για πιθανή φυλή συνεργατών.

Αιώνες πριν, ο Wenua ξεκίνησε Project Horizonαποστέλλοντας τα Synthetic Empath Life Forms (SELF) στο διάστημα για να αναζητήσουν έναν αγώνα συνεργατών για συνεργασία κατά τη διάρκεια της έλλειψης πόρων. Project Horizonτώρα ξεχασμένο εκτός από μια επίλεκτη ομάδα Wenuans γνωστών ως Caretakers, επιφορτισμένη με την παρακολούθηση ανωμαλιών από τους ανιχνευτές των προγόνων τους.

Όταν ανακαλύπτει την τρέχουσα μεταφορά των εξωγήινων όντων στο σύστημα Wenuan, ένας Φροντιστής ειδοποιεί τον Λόρδο Καγκελάριο της Wenua. Αντιμέτωπος με την επικείμενη κατάρρευση λόγω του υπερπληθυσμού και της συρρίκνωσης των πόρων, ο Λόρδος Καγκελάριος βλέπει την απόδειξη ενός δυνητικά κατοικήσιμου κόσμου ως σανίδα σωτηρίας. «Η ενεργειακή κρίση και οι ελλείψεις τροφίμων θα επιλυθούν και τα δύο. Θα ήταν ο σωτήρας του Wenua».

Η έμπειρη χρήση πολλαπλών προοπτικών από την αφήγηση προσθέτει σασπένς και μια λεπτή άποψη του Wenua. Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το βιβλίο είναι η ικανότητα να παρασύρει τον αναγνώστη σε χαρακτήρες εμπιστοσύνης και στη συνέχεια να αναγκάσει τον αναγνώστη να αμφισβητήσει την αξιοπιστία αυτών των χαρακτήρων. Τα πολλά κινούμενα μέρη κάνουν την επόμενη κίνηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από την προηγούμενη.

Διαβάστε περισσότερα  Κριτική βιβλίου: Janie από την Kendall Roberts

Το μυθιστόρημα διατηρεί την εξοικείωση με τη γείωση της τεχνολογίας Wenuan λίγο πέρα ​​από τις τρέχουσες ανθρώπινες δυνατότητες και μέσα στη σφαίρα της κοινής κατανόησης. Η προηγμένη αλλά κατανοητή τεχνολογία προσθέτει ένα στοιχείο έκπληξης ενώ αισθανόμαστε εύλογο στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον μας.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα στη Γη, αλλά περιγράφονται με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο για να προσθέσουν ένα επίπεδο διάκρισης μεταξύ Γης και Wenua. Για παράδειγμα, «Περνούσε μια μπλε επικοινωνία χωρίς οδηγό, ο επιβάτης μέσα σε συνομιλία με κάποιον στο άλλο άκρο μιας οθόνης όρασης». αντιπροσωπεύει ξεκάθαρα ένα αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο του οποίου ο επιβάτης είναι ουσιαστικά Facetiming.

Με ή χωρίς προηγμένες τεχνολογίες, κάθε ζωντανό ον παλεύει για την επιβίωση. Σήμερα το πρωί η αυγή εκτυλίσσεται ως μια διαστημική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας ταχείας φωτιάς, επιδεικνύοντας το ένστικτο της επιβίωσης που ξεπερνά το διάστημα και τα πλανητικά συστήματα. Η περίπλοκη αλληλεπίδραση χαρακτήρων, τεχνολογίας και ενστίκτων επιβίωσης δημιουργεί μια συναρπαστική ανάγνωση που θα έχει απήχηση στους θαυμαστές του είδους.


Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την κριτική του βιβλίου της Chelsey Tucker Σήμερα το πρωί η αυγή από τον Dan Bell! Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί μας στους παρακάτω συνδέσμους.