Γιατί παίζει ρόλο η ενεργειακή απόδοση όταν επιλέγετε φώτα ανάπτυξης LED;  – Urban Ag News

Γιατί παίζει ρόλο η ενεργειακή απόδοση όταν επιλέγετε φώτα ανάπτυξης LED; – Urban Ag News

Μάθετε τα 3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό στο θερμοκήπιο ή την κάθετη φάρμα σας.

__________

Πριν ξεκινήσουμε, ας θέσουμε ορισμένους βασικούς κανόνες για αυτό το άρθρο.

1. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θέλουν να κάνουν ό,τι είναι σωστό για τον πλανήτη, εφόσον πιστεύουν ότι η επιχείρησή τους μπορεί να το αντέξει οικονομικά, επομένως δεν θα επικεντρωθούμε στην ενεργειακή απόδοση και στον αντίκτυπό της στη βιωσιμότητα.

2. Σε αυτό το άρθρο δεν θα δημοσιεύσω το όνομα των προμηθευτών ή την τιμή των φώτων. Η τιμή του φωτός σίγουρα θα επηρεάσει τις αποφάσεις των ανθρώπων και θα ποικίλλει ευρέως ανάλογα με τον όγκο των φώτων που αγοράζονται και τον προμηθευτή που το παρέχει.

3. Αυτό το άρθρο δεν αφορά την ποιότητα φωτός ή το φάσμα φωτός. Για να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με το φάσμα, διαβάστε αυτό το άρθρο: Γιατί εξακολουθώ να πιστεύω στα κόκκινα/μπλε φώτα LED ανάπτυξης

4. Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί έχοντας κατά νου τους καλλιεργητές εμπορικών προϊόντων θερμοκηπίου, αλλά περιλαμβάνουμε ένα μοντέλο που δείχνει τα φώτα led υψηλής απόδοσης να λειτουργούν για πολλές ώρες την ημέρα, κάτι που θα μπορούσε να συνεπάγεται καλλιέργεια κάνναβης στο θερμοκήπιο.

5. Γνωρίζουμε πλήρως ότι όταν αλλάζετε την ποσότητα ενέργειας που εισέρχεται στο φως καθώς και τον τύπο του ηλεκτρικού φωτός (HPS έναντι LED) που χρησιμοποιεί κάποιος, θα έχει αντίκτυπο στο κλίμα στην περιοχή ανάπτυξης/παραγωγής. Παράγοντες όπως η θερμότητα και η σχετική υγρασία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη εάν κάποιος ακολουθούσε μια ολιστική προσέγγιση για την εξοικονόμηση ενέργειας στο αγρόκτημα.

6. Όλα τα φώτα έχουν διαφορετική απόδοση (μετρούμενα σε PPF.) Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε την υπόθεση ότι ένας καλλιεργητής χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα φωτιστικών ανά στρέμμα ανεξάρτητα από την παραγωγή. Για απλότητα, θα υποθέσουμε επίσης ότι ο καλλιεργητής λειτουργεί τα φώτα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε πλήρως ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στην πιθανή απόδοση της καλλιέργειας.

7. Όλα τα θερμοκήπια μπορεί να απαιτούν διαφορετική ποσότητα φώτων ανά στρέμμα για να επιτύχουν τις στοχευόμενες εντάσεις φωτός. Χρησιμοποιώ κατά μέσο όρο την ποσότητα των φώτων ανά στρέμμα. Το ύψος του θερμοκηπίου, το πλάτος των κόλπων, η τοποθέτηση των διαδρόμων, η διάταξη των καλλιεργειών, η πυκνότητα της καλλιέργειας, καθώς και πολλές άλλες μεταβλητές θα επηρεάσουν τον ακριβή αριθμό των φώτων ανά στρέμμα.

__________

Διαβάστε περισσότερα  Οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν τη δράση για το κλίμα, αλλά θα την πάρουν οι πολιτικοί μας ηγέτες το 2024; – Μέσα στίβου

Υπάρχει μια αυξανόμενη συζήτηση γύρω από την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ενός θερμοκηπίου ή μιας κάθετης φάρμας. Μεγάλο μέρος αυτής της συζήτησης καθοδηγείται από δύο ή τρία μεγάλα ενεργειακά γουρούνια μέσα σε αυτές τις εγκαταστάσεις παραγωγής. Αυτό περιλαμβάνει τα φώτα ανάπτυξης και τον εξοπλισμό διαχείρισης του κλίματος, όπως θερμάστρες και μονάδες ψύξης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φώτα ανάπτυξης LED είναι πιο αποτελεσματικά από τα παλαιότερα φώτα HPS που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές εδώ και δεκαετίες, αλλά ξέρουμε ακριβώς πώς να το μετρήσουμε; Και καταλαβαίνουμε πώς αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στο λειτουργικό κόστος στο αγρόκτημα; Για όσους καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο, η κατανόηση αυτών των αριθμών κατά τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

3 ΣΗΜΕΙΑ Εστίασης

1. Ξεκινήστε κατανοώντας την ποσότητα φωτός που χρειάζεστε.
Το Urban Ag News συνιστά να πηγαίνετε σε ιστότοπους όπως Suntracker ή το Χάρτες ESRI DLI ιστοσελίδα. Αυτοί οι ιστότοποι επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να προσδιορίσει τους ιστορικούς μηνιαίους μέσους όρους DLI για τις μεμονωμένες τοποθεσίες του. Για αυτό το παράδειγμα πρόκειται να χρησιμοποιήσω την περιοχή όπου η φάρμα των παππούδων μου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Μίσιγκαν. Όπως μπορεί κανείς να δει, αυτή είναι μια περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει πολύ σκοτεινούς χειμώνες.

2. Συνεργαστείτε με έναν αξιόπιστο σύμβουλο ή ειδικό σε επεκτάσεις για να προσδιορίσετε τον αριθμό των ωρών που χρειάζεται η καλλιέργειά σας για να αναπτύσσεται σταθερά όλο το χρόνο. Θυμηθείτε ότι δεν έχουν όλες οι καλλιέργειες τις ίδιες απαιτήσεις φωτός και ορισμένες καλλιέργειες έχουν πολύ συγκεκριμένες φωτοπεριόδους που μπορούν να καθορίσουν το πόσες ώρες μπορεί κανείς να φωτίσει τις καλλιέργειές τους. Χρησιμοποιήστε όλες αυτές τις πληροφορίες για να δείτε πότε θα χρειαστείτε συμπληρωματικό φως και με πόσο φως θα χρειαστεί να συμπληρώσετε.

Διαβάστε περισσότερα  Ζητήσαμε αλλαγή και η κυβέρνηση άκουσε – Μέσα στο κομμάτι

Για αυτό το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσω 1 στρέμμα ντομάτας θερμοκηπίου σε ένα γυάλινο θερμοκήπιο που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Μίσιγκαν.

3. Τώρα ας υπολογίσουμε πόσο θα σας κοστίσει η λειτουργία των φώτων ανάπτυξης για τις εκτιμώμενες ώρες εσείς και ο σύμβουλός σας αποφασίσατε ότι χρειάζεστε ετησίως για να έχετε τις επιθυμητές αποδόσεις.

  • α) Για να παρέχουμε μια γραμμή βάσης, ξεκινήσαμε με τα παραδοσιακά φώτα HPS 1000w που επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα.
  • β) Στη συνέχεια επιλέξαμε έξι διαφορετικά φωτιστικά LED ανάπτυξης. Επειδή το φάσμα φωτός έχει αντίκτυπο στο πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν τα φώτα, επιλέξαμε τρία φωτιστικά ευρέος φάσματος και τρία που είναι μόνο κόκκινο και μπλε.
  • γ) Δεδομένου ότι το HPS είναι η βασική γραμμή, η τελική στήλη με την ένδειξη «εξοικονόμηση» δείχνει πόση είναι η συνολική εξοικονόμηση ανά έτος κατά την αντικατάσταση του παραδοσιακού HPS με την πιο πρόσφατη τεχνολογία αυξανόμενου φωτός LED.
  • δ) Κάναμε μερικές σημαντικές υποθέσεις σε αυτό το παράδειγμα. Πρώτον, το κόστος ανά kwh είναι περίπου στον εθνικό μέσο όρο των ΗΠΑ 0,09 $/kwh. Δεύτερον, θα χρησιμοποιηθεί η ίδια ποσότητα φώτων ανάπτυξης, παρόλο που θα υπήρχαν κάποιες σχετικές διαφορές στα umols/m2/s μετρήσεις για δύο από τα δείγματα. Αποφασίσαμε να μην τις αλλάξουμε γιατί αυτό θα είχε αντίκτυπο στην ομοιομορφία (την ομοιόμορφη εξάπλωση του φωτός σε ολόκληρη την καλλιέργεια) και το σχετικό κόστος κεφαλαίου που δεν εξετάζεται σε αυτό το άρθρο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ!
Είναι σημαντικό να θυμάστε τις 7 υποθέσεις που έγιναν στην αρχή αυτού του άρθρου και ότι τα φώτα δεν είναι ίσα. Αυτό το γράφημα συγκρίνει μόνο ppf (έξοδος) και w (βατ). Επιλέξαμε να λάβουμε υπόψη τη διαφορά στην έξοδο αλλάζοντας τον αριθμό των ωρών που υπολογίσαμε ότι θα χρειαστείτε για να λειτουργήσετε τα φώτα. Ένας άλλος τρόπος για να το δούμε αυτό θα ήταν να θυμηθούμε τον Χρυσό Κανόνα του Φωτός στον οποίο 1% αύξηση στο φως ισούται με 1% αύξηση στην απόδοση.

Εκτελώντας αυτούς τους απλούς υπολογισμούς θα σας δείξετε γιατί πρέπει να εξετάσετε τον ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό και γενικά τη σημασία της έρευνας ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού γενικά. Αυτό που δεν δείχνουν αυτοί οι υπολογισμοί είναι η ποιότητα ορισμένων φωτιστικών έναντι άλλων. Οι αγοραστές πρέπει πάντα να γνωρίζουν την αξία των εγγυήσεων, την ευκολία επιστροφών, την ανθεκτικότητα και την ποιότητα του προϊόντος καθώς και την ακρίβεια του πωλητή σας για τη δημιουργία λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο χρήσης και εγκατάστασης φωτιστικών. Κατανοούμε ότι αυτό το θέμα είναι τρομακτικό για τους περισσότερους, αλλά αυτό είναι μια σημαντική αγορά για το αγρόκτημά σας. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε τα μαθηματικά και να κάνετε την εργασία σας πριν από την αγορά.

Διαβάστε περισσότερα  «Επιστροφή στα Βασικά – Αποκρίσεις φυτών στη θερμοκρασία από τον Δρ. Chieri Kubota – Urban Ag News

Η κατάδυση σε αυτούς τους υπολογισμούς θα επισημάνει επίσης πόση ενέργεια θα απαιτείται για την ανάπτυξη μιας μεγάλης ποικιλίας καλλιεργειών με συνέπεια με ομοιόμορφες αποδόσεις όλο το χρόνο σε κλίματα με χαμηλό φωτισμό. Ας ελπίσουμε ότι στα επόμενα άρθρα μπορούμε να συζητήσουμε τι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον μας και πώς θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε πρόσθετους τρόπους για να μειώσουμε αυτό το οικολογικό αποτύπωμα.

Για βοήθεια στον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης των φώτων ανάπτυξης που σκέφτεστε, στείλτε μας email και θα σας συνδέσουμε με επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.


Κρις Χίγκινς είναι ο ιδρυτής της Urban Ag News, καθώς και Γενικός Διευθυντής και συνιδιοκτήτης της Hort Americas, LLC μιας εταιρείας χονδρικής προμήθειας που επικεντρώνεται σε όλες τις πτυχές των βιομηχανιών κηπευτικών. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπορικής εμπειρίας στον κλάδο της κηπουρικής, ο Chris είναι αφοσιωμένος στις βιομηχανίες κηπουρικής και εξειδικευμένης γεωργίας και εμπνέεται από τις τρέχουσες ευκαιρίες για συνεχή καινοτομία στον τομέα της γεωργίας ελεγχόμενου περιβάλλοντος. Στείλτε του μήνυμα εδώ.