Ζητήσαμε αλλαγή και η κυβέρνηση άκουσε – Μέσα στο κομμάτι

Ζητήσαμε αλλαγή και η κυβέρνηση άκουσε – Μέσα στο κομμάτι

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Green Alliance συντόνισε ένα γράμμα προς την κυβέρνηση από πράσινες ομάδες και επαγγελματίες υγείας, υπογραμμίζοντας την ραγδαία κλιμακούμενη απειλή των ατμών μιας χρήσης για την υγεία των παιδιών και το περιβάλλον. Τους προτρέψαμε να απαγορεύσουν αυτές τις συσκευές σύντομα επειδή, εκείνη την εποχή, ήμασταν ανήσυχοι για τη μαζική εξάπλωσή τους και ότι τόσα πολλά παιδιά ηλικίας 11-17 ετών ατμίζουν. Εκείνη την εποχή, δύο συσκευές το δευτερόλεπτο – 1,3 εκατομμύρια ετησίως – πετιόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σπαταλώντας αρκετό λίθιο για να τροφοδοτήσουν 1.200 ηλεκτρικά οχήματα.

Έκτοτε, οι λόγοι ανησυχίας και το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων υπέρ μιας απαγόρευσης έχουν αυξηθεί: έχει τριπλασιαστεί το άτμισμα μεταξύ της νεολαίας της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια. Οι επαγγελματίες υγείας έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι αυτό δημιουργεί μια εντελώς νέα γενιά γαντζωμένη στη νικοτίνη με άγνωστες συνέπειες για την υγεία τους. ο Royal College of Paediatrics and Children's Health ήταν μεταξύ εκείνων που ενώθηκαν μαζί μας ζητούσαν πλήρη απαγόρευση. Και έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των πεταμένων, τουλάχιστον έως και πέντε εκατομμύρια ετησίως (το οποίο είναι πιθανό να είναι υποτιμημένο καθώς 7,7 εκατομμύρια αγοράζονται κάθε εβδομάδα και τα ποσοστά ανακύκλωσης είναι πεισματικά χαμηλά κάτω από το ένα τοις εκατό).

Αυτή είναι απλώς μια καλή απόφαση Έχοντας αξιολογήσει τα συντριπτικά στοιχεία, σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε α πλήρης απαγόρευση σχετικά με την προμήθεια και πώληση ατμών μιας χρήσης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι λόγος γιορτής. Θα μπορούσατε να διαφωνήσετε, όπως έκαναν στο Το σημερινό πρόγραμμα, ότι θα έπρεπε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα, αλλά δεν έχω καμία διάθεση να τσιμπήσω. Αυτά είναι απλά καλά νέα για την υγεία των παιδιών μας καθώς και για το περιβάλλον μας: σημαίνει ότι το πολύτιμο λίθιο δεν θα καταστρέφεται πλέον ως απόβλητο και αυτή η κρίσιμη πρώτη ύλη θα διατηρηθεί για τις χρήσεις για τις οποίες πραγματικά χρειάζεται, όπως η τροφοδοσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σημαίνει ότι μια ύπουλη μορφή απορριμμάτων θα εξαλειφθεί αφού μαυρίσει το περιβάλλον μας για πάρα πολύ καιρό με τοξικό πλαστικό και νικοτίνη. Και αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς από μπαταρίες που δεν χειρίζονται σωστά θα ελαχιστοποιηθεί, προς ανακούφιση των επιχειρήσεων διαχείρισης απορριμμάτων και των τοπικών αρχών.

Διαβάστε περισσότερα  Γιατί παίζει ρόλο η ενεργειακή απόδοση όταν επιλέγετε φώτα ανάπτυξης LED; – Urban Ag News

Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να επαινεθεί για τα σχέδιά της να φέρει, ταυτόχρονα, μέτρα για να καταστήσει όλες τις μορφές ατμίσματος λιγότερο ελκυστικές για τα παιδιά. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά μιας χρήσης ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των παιδιών που δεν κάπνιζαν ποτέ πριν παρά στους ενήλικες που θέλουν να το κόψουν. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι ιδιαίτερα οι νέοι ευαίσθητος στο μάρκετινγκ, το οποίο το έχει παρουσιάσει ως επιλογή τρόπου ζωής και όχι ως εργαλείο διακοπής του καπνίσματος. Έτσι, είναι επίσης απλά καλά νέα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει τις γεύσεις, να εισαγάγει απλή συσκευασία και να αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης των ατμοποιητών στα καταστήματα, ώστε οι επαναχρησιμοποιούμενες επιλογές που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά να μην μπορούν να προσελκύσουν τα παιδιά.

Έχω εργαστεί στην πολιτική πόρων για σχεδόν 20 χρόνια, προσπαθώντας να πείσω την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες της υπερκατανάλωσης και όλη τη ζημιά που προκαλεί στο περιβάλλον μας, για να μην αναφέρουμε την ανάγκη διατήρησης πολύτιμων πόρων για τις μελλοντικές βιομηχανίες. Μπορώ να υπολογίζω από το ένα χέρι πόσες φορές έχει ενεργήσει τόσο αποφασιστικά για να διορθώσει ένα πρόβλημα όπως αυτό, χωρίς να χρειάζεται να πω «Ναι, αλλά…» και να υποδείξω τι άλλο πρέπει να γίνει. Όμως, σήμερα, νομίζω ότι η κυβέρνηση ήταν επί τόπου και δεν υπάρχει τίποτα να παραπονεθεί σε αυτήν την απόφαση που απλώς ακολούθησε την επιστήμη και έκανε το σωστό.

Δεν είμαι μόνος. Οι ακτιβιστές για την υγεία και το περιβάλλον ήταν καθολικοί στον έπαινο τους. Κατά την εκστρατεία για αυτό το θέμα, μου έκανε εντύπωση ότι τα επιχειρήματα σχετικά με την υγεία των παιδιών και την περιβαλλοντική υγεία είναι τόσο ευθυγραμμισμένα και αλληλοενισχυόμενα που ήταν ιδιαίτερα ισχυρά και έκαναν την υπόθεση αδιάφορη.

Διαβάστε περισσότερα  Οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν τη δράση για το κλίμα, αλλά θα την πάρουν οι πολιτικοί μας ηγέτες το 2024; – Μέσα στίβου

Η υγεία και το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα Δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο τα επιτακτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι απαιτείται ταχεία κυβερνητική δράση για να αποτραπούν και τα δύο περιβάλλοντος και υγείας προβλήματα. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι τα ενεργειακά αναποτελεσματικά σπίτια του έθνους αντλούν περιττά αέρια θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και κοστίζουν δισεκατομμύρια στο NHS, καθώς οι οικογένειες υποφέρουν από ανείπωτο άγχος από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και των καρδιακών προσβολών. Η αποτυχία να περιοριστούν οι εκπομπές από τις μεταφορές σημαίνει ότι τα ταξίδια συμβάλλουν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο στην κλιματική αλλαγή και η γενική υγεία των ανθρώπων υποφέρει από την ατμοσφαιρική ρύπανση, με δεκάδες χιλιάδες υπερβολικούς θανάτους κάθε χρόνο. Η κλιματική κατάρρευση είναι μια διαφαινόμενη απειλή που επηρεάζει και την ψυχική μας υγεία, και πάλι ιδιαίτερα μεταξύ τους νέοι άνθρωποι.

Θα μπορούσα να συνεχίσω. Αντίθετα, αυτήν την ημέρα εορτασμού που η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη δύναμή της για να κάνει το σωστό, θα σταματήσω εδώ και θα πω απλώς στους πολιτικούς μας ηγέτες: μπράβο. Συνεχίστε να ακολουθείτε τα στοιχεία.