Πρέπει να καθαρίσουμε το οικοσύστημα πληροφοριών για να κερδίσουμε μια φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα – Inside track

Πρέπει να καθαρίσουμε το οικοσύστημα πληροφοριών για να κερδίσουμε μια φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα – Inside track

Αυτή η ανάρτηση είναι του Oliver Hayes, επικεφαλής πολιτικής και εκστρατειών στο Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης.

Προς κανέναν έκπληξη του πράσινου κινήματος, το 2023 ήταν η πιο καυτή χρονιά που έχει καταγραφεί. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο πήχης θα συνεχίσει να ανεβαίνει και ότι κάθε επόμενη χρονιά θα είναι από τις πιο καυτές.

Οι αντίπαλοι του καθαρού μηδέν το γνωρίζουν επίσης, γι' αυτό ίσως αλλάζουν ταλέντο στις προσπάθειές τους να απομακρύνουν την πρόοδο.

Οι αρνητές, ως επί το πλείστον, δεν ακολουθούν πλέον τις παλιές στρατηγικές άρνησης, που επικεντρώνονται στην απόρριψη της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Αντίθετα, ευνοούν «επιθέσεις κατά της επιστήμης του κλίματος και των επιστημόνων και τη ρητορική που επιδιώκει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στις λύσεις για την κλιματική αλλαγή», σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους (CCDH).

Αυτή η «νέα άρνηση», όπως τη νομίζει η CCDH, αποτελεί πλέον το 70 τοις εκατό της άρνησης για το κλίμα στο YouTube, έναντι 35 τοις εκατό πριν από έξι χρόνια.

Φαίνεται να λειτουργεί. ΕΝΑ νέα έρευνα των εφήβων δείχνει ότι ένα τρίτο συμφώνησε με τη δήλωση «Η αλλαγή του κλίματος και οι επιπτώσεις της είναι σκόπιμα υπερβολικές». Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε μεταξύ των εφήβων που θεωρούσαν τους εαυτούς τους βαρείς χρήστες των social media.

Η διαδικτυακή άρνηση του κλίματος είναι συστημική Η απάντησή μας σε αυτήν την ανησυχητική τάση δεν θα πρέπει να εστιάζεται στο διαδικτυακό περιεχόμενο των αρνητών ή στα άτομα που εμπλέκονται (ούτε, μάλλον προφανώς, θα πρέπει να είναι για να τιμωρούν τους εφήβους). Η διαδικτυακή άρνηση του κλίματος είναι ένα συστημικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα  Η αδειοδότηση ανοικτής θαλάσσης δεν είναι το ζητούμενο, χρειάζεται μεγάλη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο – Εντός τροχιάς

Σε μια οικονομία προσοχής, η αγανάκτηση και η συνωμοσία υπερισχύουν των αποχρώσεων και της λογικής. Οι τεχνολογικές πλατφόρμες επιμελούνται τη δημόσια πλατεία, αλλά το επιχειρηματικό τους μοντέλο – αυξάνει τα κλικ, μας κρατά κολλημένους, συγκεντρώνει τα δεδομένα μας, μας στοχεύει με διαφημίσεις – δίνει κίνητρα στη δημιουργία ολόκληρων βιομηχανιών γύρω από την παραγωγή σκουπιδιών.

Σύμφωνα με το CCDH, το YouTube κερδίζει έως και 13,4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από κανάλια που δημοσιεύουν άρνηση, επομένως δεν είναι προς το συμφέρον του να σιγήσει το κακόβουλο περιεχόμενο σχετικά με τα εκρηκτικά EV ή τους υποκριτές ακτιβιστές, ό,τι και αν λένε οι δημόσιες σχέσεις του.

Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που περιορίζεται σε μία μόνο εταιρεία. Όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν τα δικά τους περίεργα χαρακτηριστικά, αλλά μοιράζονται μια κοινή ευπάθεια σε οποιονδήποτε είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τον αλγοριθμικό σχεδιασμό «πρώτα η ιοποίηση» για να ταιριάζει στους δικούς του σκοπούς.

Βλέπε, για παράδειγμα, α πρόσφατη έρευνα με Wales Online Ο δημοσιογράφος Γουίλ Χέιγουορντ, ο οποίος αποκάλυψε πώς ένας δημοτικός σύμβουλος από το Σάντερλαντ σκόρπισε οργή και ψέματα σε τοπικές ομάδες του Facebook της Ουαλίας σχετικά με τα όρια ταχύτητας 20 μίλια/ώρα. Το ότι στην πραγματικότητα είχε υποστηρίξει τέτοια όρια στην εκλογική του περιφέρεια αποκαλύπτει την ατιμωρησία με την οποία οι κακοήθεις ηθοποιοί μπορούν να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε την πραγματική κλίμακα του προβλήματος. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστιος όγκος παραπληροφόρησης και παραπληροφόρησης εκεί έξω και ότι τα εργαλεία AI όπως το ChatGPT και το λογισμικό δημιουργίας εικόνων MidJourney καθιστούν ταχύτερη, φθηνότερη και ευκολότερη την παραγωγή της σε κλίμακα.

Διαβάστε περισσότερα  Ζητήσαμε αλλαγή και η κυβέρνηση άκουσε – Μέσα στο κομμάτι

Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι οι άνθρωποι διαμορφώνουν τις πεποιθήσεις τους με βάση μυριάδες ατομικές, πολιτιστικές και πολιτικές εισροές. Είναι υπερβολικά απλοϊκό να προτείνουμε ότι το διαδικτυακό περιεχόμενο είναι το μόνο πράγμα που κάνει κάποιον να πιστέψει ένα ψέμα.

Η παραπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση είναι επείγον ζήτημα Ως κίνημα πρέπει, ωστόσο, να υποθέσουμε ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό, αυξανόμενο και επείγον. Δεν είμαστε μόνοι: το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αυτόν τον μήνα δηλώθηκε Η παραπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση θα είναι η κορυφαία απειλή που θα αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό είναι φυσικά ένα κρίσιμο χρονοδιάγραμμα για τη δράση για το κλίμα. Περισσότερες από 60 εκλογές λαμβάνουν χώρα το 2024, με περίπου το 50 τοις εκατό του ενήλικου πληθυσμού του πλανήτη να πηγαίνει στις κάλπες. Θα το κάνουν στο πλαίσιο ενός θλιβερά υπο-ρυθμιζόμενου διαδικτυακού χώρου όπου τα συστήματα είναι εγγενώς ευάλωτα στη διάδοση παραπληροφόρησης από άτομα με πολύ βαθύτερες τσέπες από την κοινωνία των πολιτών.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε?

Ένα: πρέπει να αναγνωρίσουμε τα προβλήματα του διαδικτυακού κόσμου είναι όχι περιφερειακό για την κλιματική αιτία μας, αλλά βρίσκονται στην καρδιά της. Ένα μολυσμένο οικοσύστημα πληροφοριών θα δει περισσότερους νέους αρνητές να εκλέγονται στα αξιώματα και την κλιματική πολιτική να παγώνει. Απλώς κοιτάξτε την πολιτική απάντηση στο bot-amplified Αντιπολίτευση ULEZ στις ενδιάμεσες εκλογές του Uxbridge για να δείτε πώς φαίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δύο: πρέπει καλεί το κράτος να λάβει σοβαρά τον ρόλο του στη ρύθμιση αυτών των συστημάτων: θα πρέπει να επιβάλλεται η «ασφάλεια από το σχεδιασμό» και το καθήκον φροντίδας προς τους χρήστες της πλατφόρμας. Ένα μοντέλο διαφήμισης που βασίζεται στη μαζική παρακολούθηση και την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής (και στο οποίο βασίζεται ολόκληρη η οικονομία της προσοχής) θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να ωθηθούν να εξηγήσουν πώς θα δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα πληροφοριών που θα διευκολύνει τον καλά ενημερωμένο δημόσιο διάλογο για το κλίμα και όλες τις προοδευτικές αιτίες.

Διαβάστε περισσότερα  Οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν τη δράση για το κλίμα, αλλά θα την πάρουν οι πολιτικοί μας ηγέτες το 2024; – Μέσα στίβου

Τρίτο: πρέπει να λάβουμε μέτρα για να μην τροφοδοτήσουμε το σύστημα. Κάθε φορά που αναδημοσιεύουμε έναν αντιπαθητικό ισχυρισμό για το κλίμα στο διαδίκτυο, οι αρνητές και οι πλατφόρμες κερδίζουν. Ακριβώς όπως με τις στρατηγικές επικοινωνίας εκτός σύνδεσης, πρέπει να παρουσιάζουμε τις δικές μας αφηγήσεις στο διαδίκτυο και να αποφεύγουμε να ενισχύουμε αυτές των αντιπάλων μας.

Και τέσσερα: πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσθέσουμε δύναμη στην τεχνολογία Ευθύνη κινήματος και όλων εκείνων που πιέζουν για τη μεταρρύθμιση των διαδικτυακών συστημάτων.

Δικαιώματα φωτογραφίας: Τόμας Λεφέβρ επί Ξεβιδώστε