5 βήματα για να αφαιρέσετε αρνητικά στοιχεία από την πιστωτική σας αναφορά (2023)

5 βήματα για να αφαιρέσετε αρνητικά στοιχεία από την πιστωτική σας αναφορά (2023)

Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε διάφορες πτυχές της οικονομικής σας ζωής και η διατήρηση του υγιούς είναι απαραίτητη. Αυτός ο οδηγός παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατανόηση των πιστωτικών αποτελεσμάτων, τον εντοπισμό σφαλμάτων στις πιστωτικές αναφορές σας και τα βήματα για να αμφισβητήσετε και να αφαιρέσετε αρνητικά στοιχεία για να διατηρήσετε την καλή πιστωτική σας κατάσταση, διασφαλίζοντας ότι έχετε την οικονομική ευελιξία που χρειάζεστε.

Το πιστωτικό σας σκορ είναι ένα τριψήφιο νούμερο που δίνει στους δανειστές μια ιδέα για τη συνολική πιστωτική σας κατάσταση και αυτή η μέτρηση μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Σε τελική ανάλυση, συνήθως χρειάζεστε καλή πίστωση για να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα ή να πληροίτε τις προϋποθέσεις για πιστωτική κάρτα ανταμοιβών και οι εργοδότες ενδέχεται να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τις πιστωτικές εκθέσεις σας προτού σας προσλάβουν για δουλειά. Η καλή πίστωση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ένα στεγαστικό δάνειο ή τα καλύτερα δάνεια αυτοκινήτων, ενώ ένα κακό πιστωτικό σκορ μπορεί να σας εμποδίσει να πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν τυπικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να διατηρήσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας σε καλή κατάσταση. Για παράδειγμα, η έγκαιρη πληρωμή όλων των λογαριασμών σας και ο έλεγχος της χρήσης της πίστωσης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την πίστωση που θα χρειαστείτε αργότερα στη ζωή σας. Εν τω μεταξύ, θα θελήσετε επίσης να ελέγξετε τις πιστωτικές αναφορές σας για λανθασμένες αναφορές και ψευδείς πληροφορίες, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη βαθμολογία σας χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Απλώς θυμηθείτε ότι η κατάργηση αρνητικών στοιχείων από τις πιστωτικές σας αναφορές λειτουργεί μόνο εάν είναι πραγματικά αναληθή. Η CFPB το επισημαίνει πολύ συγκεκριμένα την ιστοσελίδα τους:

«Γενικά δεν μπορείτε να αφαιρέσετε αρνητικές αλλά ακριβείς πληροφορίες από την πιστωτική σας αναφορά», γράφουν, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες αρνητικές πληροφορίες θα παραμείνουν στις πιστωτικές σας αναφορές για επτά χρόνια.

Πώς υπολογίζονται οι πιστωτικές βαθμολογίες

Εκτός από τον έλεγχο των πιστωτικών αναφορών σας για σφάλματα, θα πρέπει να έχετε μια γενική ιδέα για τον τρόπο υπολογισμού των πιστωτικών αποτελεσμάτων. Πιθανότατα έχετε επιπλέον ερωτήσεις που θέλετε να απαντηθούν επίσης.

Διαβάστε περισσότερα  Η αδειοδότηση ανοικτής θαλάσσης δεν είναι το ζητούμενο, χρειάζεται μεγάλη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο – Εντός τροχιάς

Για παράδειγμα, τι είναι ένα καλό πιστωτικό σκορ; Και τι είναι ένα κακό πιστωτικό σκορ;

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πιο σημαντικό μοντέλο πιστοληπτικής βαθμολογίας είναι η βαθμολογία FICO. Εν τω μεταξύ, το VantageScore είναι το δεύτερο πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μοντέλο πιστοληπτικής βαθμολογίας.

Δεδομένου ότι τα πιστωτικά αποτελέσματα FICO χρησιμοποιούνται από το 90% των κορυφαίων δανειστών, θα επικεντρωθούμε σε αυτόν τον τύπο πιστωτικού σκορ για τους σκοπούς αυτού του οδηγού. Όπως και το VantageScore, οι βαθμολογίες FICO πέφτουν μεταξύ 300 και 850, με τις υψηλότερες βαθμολογίες να είναι ανώτερες από τις χαμηλότερες πιστωτικές βαθμολογίες.

Σύμφωνα με myFICO.comοι πιστωτικές βαθμολογίες FICO διαχωρίζονται επίσης στα ακόλουθα εύρη:

Εάν αναρωτιέστε πού βρίσκεστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Experian ανέφερε ότι το Η μέση βαθμολογία FICO έφτασε στο 714 το 2022. Αυτό σημαίνει ότι, προς το παρόν, οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν αυτό που θεωρείται «καλό» πιστωτικό σκορ.

Τι να κάνετε εάν βρείτε κάτι λάθος στις αναφορές σας

Για να διατηρήσετε την πιστωτική σας βαθμολογία στην καλύτερη δυνατή μορφή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε τις πιστωτικές αναφορές και από τα τρία πιστωτικά γραφεία — Experian, Equifax και TransUnion — τουλάχιστον μερικές φορές κάθε χρόνο. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ασυνέπειες στις πιστωτικές αναφορές σας, ακόμη και ψευδείς αναφορές ή λάθη.

Για να ρίξετε μια ματιά στις πιστωτικές αναφορές και από τα τρία γραφεία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο AnnualCreditReport.com. Αυτή η πύλη σάς επιτρέπει να ελέγχετε δωρεάν όλες τις πιστωτικές αναφορές σας έως και μία φορά την εβδομάδα και μπορείτε να ολοκληρώσετε ολόκληρη τη διαδικασία στο διαδίκτυο.

Πώς να αμφισβητήσετε τα αρνητικά στοιχεία στις πιστωτικές σας αναφορές

Εάν εντοπίσετε σφάλματα στις πιστωτικές αναφορές σας, ειδικά σφάλματα που μπορεί να βλάψουν τη βαθμολογία σας, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να τα αφαιρέσετε. Απλώς να θυμάστε ότι θα έχετε επιτυχία με την αφαίρεση των αρνητικών αναφορών από τις αναφορές σας μόνο εάν οι πληροφορίες είναι πραγματικά εσφαλμένες.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να δημιουργήσετε το πιστωτικό σας σκορ

Η FTC σημειώνει ότι θα πρέπει να αμφισβητήσετε οποιαδήποτε εσφαλμένη αναφορά τόσο με τα πιστωτικά γραφεία που αναφέρουν τις πληροφορίες όσο και με την εταιρεία που παρείχε τα δεδομένα. Εάν, για παράδειγμα, η πιστωτική αναφορά Experian εμφανίζει καθυστερημένη πληρωμή στην πληρωμή αυτοκινήτου Wells Fargo, θα πρέπει να αμφισβητήσετε τις πληροφορίες τόσο με την Experian όσο και με την Wells Fargo.

Αν οι ψευδείς πληροφορίες ήταν και στις τρεις πιστωτικές σας αναφορές, από την άλλη πλευρά, θα χρειαστεί να στείλετε τις ίδιες πληροφορίες στις Experian, Equifax, TransUnion και Wells Fargo.

Τα βήματα που θα πρέπει να κάνετε για να αμφισβητήσετε τις πληροφορίες σχετικά με τις πιστωτικές αναφορές σας περιλαμβάνουν:

 • Βήμα 1: Εξηγήστε γραπτώς τι πιστεύετε ότι είναι λάθος στις πιστωτικές εκθέσεις σας, καθώς και τον λόγο που οι πληροφορίες είναι εσφαλμένες.
 • Βήμα 2: Στείλτε τυπωμένα αντίγραφα των πιστωτικών αναφορών σας με την επιστολή σας και φροντίστε να επισημάνετε ή να κυκλώσετε τις εσφαλμένες πληροφορίες.
 • Βήμα 3: Συμπεριλάβετε οποιαδήποτε απόδειξη έχετε ότι οι πληροφορίες είναι εσφαλμένες, όπως έναν λογαριασμό που δείχνει ότι τα υπόλοιπά σας έχουν πληρωθεί ή μια κατάσταση κλεισίματος λογαριασμού.
 • Βήμα 4: Ζητήστε γραπτώς να αφαιρεθούν ή να ενημερωθούν οι εσφαλμένες πληροφορίες για τις οποίες γράφετε.
 • Βήμα 5: Φροντίστε να συμπεριλάβετε ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας για τον εαυτό σας όταν επικοινωνείτε με κάθε εταιρεία, όπως το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Σημειώστε ότι μπορείτε να συγκεντρώσετε ένα μόνο πακέτο με αυτές τις πληροφορίες και να το στείλετε στα πιστωτικά γραφεία και στην εταιρεία που ανέφερε τις πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, τα πιστωτικά γραφεία έχουν επίσης το δικό τους έντυπο διαφωνίας που μπορείτε να στείλετε μαζί.

Εάν δεν αμφισβητείτε πληροφορίες σχετικά με τις πιστωτικές αναφορές σας στο διαδίκτυο, φροντίστε να στείλετε τις πληροφορίες για τη διαφωνία σας μέσω επικυρωμένης αλληλογραφίας.

Διαβάστε περισσότερα  Γιατί παίζει ρόλο η ενεργειακή απόδοση όταν επιλέγετε φώτα ανάπτυξης LED; – Urban Ag News

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα θέλετε να στείλετε τις πληροφορίες στο κατάλληλο πιστωτικό γραφείο χρησιμοποιώντας τις παρακάτω πληροφορίες και μπορείτε να στείλετε τις πληροφορίες στην εταιρεία παροχής στοιχείων χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση που αναγράφεται στην πιστωτική σας αναφορά.

Πληροφορίες Διαφορών Πιστωτικού Γραφείου

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ Γραφείου ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ
Εμπειρικός Στείλτε το Έντυπο Διαφωνίας με την Επιστολή σας στο: ExperianP.O. Box 4500Allen, TX 75013 (888) 397-3742
Equifax Κατεβάστε το Έντυπο Διαφωνίας και ταχυδρομήστε την επιστολή σας στη διεύθυνση: Equifax Information Services LLCP.O. Box 740256 Atlanta, GA 30348 (866) 349-5191
TransUnion Κατεβάστε το Έντυπο Διαφωνίας και ταχυδρομήστε την επιστολή σας στο: TransUnion LLCConsumer Dispute CenterP.O. Box 2000 Chester, PA 19016 (800) 916-8800

Αν όλα αυτά ακούγονται υπερβολικά, αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το καλύτερες εταιρείες επισκευής πιστώσεων μπορεί να αναλάβει αυτή τη δουλειά για εσάς. Όχι μόνο αυτές οι εταιρείες μπορούν να κοιτάξουν τις πιστωτικές αναφορές σας για να ελέγξουν για σφάλματα, αλλά μπορούν να αμφισβητήσουν τα σφάλματα και τις εσφαλμένες αναφορές εκ μέρους σας.

Για παράδειγμα, Νόμος του Λέξινγκτον χρεώνει εύλογες προμήθειες σε αντάλλαγμα για τον χειρισμό όλων των πτυχών της επιδιόρθωσης πίστωσης, που κυμαίνονται από την αμφισβήτηση λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με τις πιστωτικές εκθέσεις σας έως τις πτωχεύσεις, τις εισπράξεις, τις κατασχέσεις και πολλά άλλα. Η εταιρεία σάς επιτρέπει επίσης να ολοκληρώσετε ολόκληρη τη διαδικασία διαδικτυακά και τηλεφωνικά, έτσι δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε σε ένα γραφείο επισκευής πιστώσεων ή να περάσετε χρόνο συναντώντας κάποιον προσωπικά.

Συνήθη λάθη πιστωτικών αναφορών και καταχωρήσεις που βλάπτουν περισσότερο

Αν και είναι πιθανό σχεδόν οτιδήποτε στην πιστωτική σας έκθεση να είναι λάθος, το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (CFPB) λέει ότι τα ακόλουθα σφάλματα πιστωτικής αναφοράς είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα:

 • Λάθος όνομα ή στοιχεία επικοινωνίας
 • Κλειστοί λογαριασμοί που αναφέρονται ως ανοιχτοί
 • Λογαριασμοί που αναφέρονται ψευδώς ως καθυστερημένοι ή καθυστερημένοι
 • Λανθασμένες ημερομηνίες για τις τελευταίες πληρωμές
 • Τα χρέη αναφέρονται περισσότερες από μία φορές
 • Λογαριασμοί με λανθασμένο πιστωτικό όριο

Οποιοδήποτε από αυτά τα σφάλματα θα μπορούσε να βλάψει το πιστωτικό σας σκορ με κάποιο τρόπο, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί πλήρως εάν λάβετε μέτρα για να αμφισβητήσετε τα λανθασμένα δεδομένα. Αν έχετε αναρωτηθεί πώς να δημιουργήσετε το πιστωτικό σας σκοραυτή είναι μια κίνηση που θα θέλετε να κάνετε τουλάχιστον μερικές φορές το χρόνο.

Σχετίζεται με: Πώς να αυξήσετε την πίστωσή σας σε 5 μήνες

Τελικές σκέψεις σχετικά με την αφαίρεση αρνητικών στοιχείων από την πίστωσή σας

Εάν θέλετε να βελτιώσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας, ώστε να μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποθήκη, δάνειο αυτοκινήτου ή καλύτερα προσωπικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, θα πρέπει να φροντίζετε να ελέγχετε τις πιστωτικές αναφορές σας κάθε λίγους μήνες. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε σφάλματα προτού προκαλέσουν υπερβολική ζημιά και μπορείτε επίσης να εντοπίσετε τα πρώτα σημάδια κλοπής ταυτότητας.

Με απλά λόγια, δεν υπάρχουν μειονεκτήματα που συνοδεύουν τον δωρεάν έλεγχο των πιστωτικών αναφορών σας και την αμφισβήτηση ψευδών στοιχείων. Εάν δεν το κάνετε, ωστόσο, θα μπορούσατε να ζήσετε για να το μετανιώσετε.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την κατάργηση αρνητικών στοιχείων στις πιστωτικές αναφορές

Πώς μπορώ να αφαιρέσω κάτι από την πιστωτική μου έκθεση;

Μπορείτε να αφαιρέσετε κάτι από την πιστωτική σας έκθεση επικοινωνώντας με το πιστωτικό γραφείο που το αναφέρει. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε απόδειξη ότι το στοιχείο είναι λανθασμένο ή παλιό. Στη συνέχεια, το γραφείο θα διερευνήσει και ενδέχεται να αφαιρέσει το στοιχείο από την πιστωτική σας αναφορά.

Ποιες πληροφορίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από την πιστωτική μου αναφορά;

Οι ακόλουθες πληροφορίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από την πιστωτική σας αναφορά: το όνομα του πιστωτή, ο αριθμός λογαριασμού, η ημερομηνία της τελευταίας δραστηριότητας στον λογαριασμό και το πιστωτικό όριο.

Μπορώ να αφαιρέσω νόμιμα πράγματα από την πιστωτική σας αναφορά;

Ναι, μπορείτε να αφαιρέσετε νόμιμα πράγματα από την πιστωτική σας αναφορά. Μπορείτε επίσης να αμφισβητήσετε ανακριβείς ή ελλιπείς πληροφορίες στην πιστωτική σας αναφορά.