στιγμιότυπο οθόνης της κάρτας φιλοδοξίας από τη λεωφόρο κολεγίου

6 τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει πίστωση κατά τη διάρκεια του κολεγίου

Οι φοιτητές έχουν ήδη πολλά στο πιάτο τους, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να μελετήσουν για να πάρουν καλούς βαθμούς, να συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη και ενδεχομένως να εργάζονται με μερική απασχόληση για να ξοδέψουν χρήματα.

Τούτου λεχθέντος, οι φοιτητές κολεγίου θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στο οικονομικό τους μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των βημάτων που μπορούν να λάβουν για να δημιουργήσουν πίστωση πριν εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό.

Σε τελική ανάλυση, το να έχεις πιστωτικό ιστορικό και καλό πιστωτικό σκορ μπορεί να σημαίνει ότι μπορείς να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα, να χρηματοδοτήσεις ένα αυτοκίνητο ή να πάρεις δάνειο, ενώ το να μην έχεις καθόλου πίστωση μπορεί να σημαίνει ότι είσαι στο περιθώριο μέχρι να αλλάξει η κατάσταση.

Ευτυχώς, υπάρχουν όλων των ειδών οι τρόποι για τους νεαρούς ενήλικες να δημιουργήσουν πίστωση ενώ είναι ακόμα στο σχολείο. Ορισμένες στρατηγικές απαιτούν λίγη δουλειά από την πλευρά τους, αλλά πολλές είναι απλές εργασίες που πρέπει να κάνετε μόνο μία φορά.

Διδάξτε τους Βασικές Πιστωτικές Υπηρεσίες

Βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής σας γνωρίζει τους βασικούς ακρογωνιαίους λίθους της δημιουργίας πιστωτικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των πιστωτικών βαθμολογιών. Ενώ παράγοντες όπως η νέα πίστωση, η διάρκεια του πιστωτικού ιστορικού και το πιστωτικό μείγμα θα παίξουν ρόλο στην πίστωσή τους αργότερα, τα δύο πιο σημαντικά ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν οι νεοεισερχόμενοι στην πίστωση περιλαμβάνουν το ιστορικό πληρωμών και τη χρήση της πίστωσης.

Το ιστορικό πληρωμών δημιουργεί 35% των βαθμολογιών FICO και του δείκτη πιστωτικής χρήσης 30% των βαθμολογιών.

Σε γενικές γραμμές, οι φοιτητές και όλοι οι άλλοι μπορούν να σκοράρουν καλά σε αυτές τις κατηγορίες κάνοντας έγκαιρα όλες τις πληρωμές λογαριασμών και διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα χρέους. Πόσο χαμηλά?

Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν τη διατήρηση της χρήσης της πίστωσης κάτω από το 30% στο μέγιστο και κάτω από το 10% για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να οφείλετε λιγότερα από $300 για κάθε $1.000 σε διαθέσιμα πιστωτικά όρια το μέγιστο, αλλά κατά προτίμηση λιγότερο από $100 για κάθε $1.000 σε πιστωτικά όρια.

Προσθέστε το παιδί σας ως Εξουσιοδοτημένο χρήστη

Ένα βήμα που μπορείτε να κάνετε προσωπικά για να βοηθήσετε ένα παιδί να δημιουργήσει πίστωση είναι να το προσθέσετε στον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας ως εξουσιοδοτημένος χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν μια πιστωτική κάρτα στο όνομά τους και θα έχουν πρόσβαση στο όριο δαπανών σας, αλλά είστε νομικά υπεύθυνοι για τυχόν χρεώσεις που κάνουν. Προφανώς, αυτή η κίνηση λειτουργεί καλύτερα όταν έχετε εξαιρετική πίστωση και ισχυρό ιστορικό έγκαιρων πληρωμών και σκοπεύετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την πίστωση με υπευθυνότητα .

Διαβάστε περισσότερα  5 βήματα για να αφαιρέσετε αρνητικά στοιχεία από την πιστωτική σας αναφορά (2023)

Αν και αυτό το βήμα μπορεί να είναι επικίνδυνο, αν ανησυχείτε ότι ο φοιτητής σας θα χρησιμοποιήσει την κάρτα του για υπερβολικές δαπάνες, δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα να του δώσετε την πιστωτική κάρτα του εξουσιοδοτημένου χρήστη.

Στην πραγματικότητα, μπορούν να λάβουν πίστωση για τις έγκαιρες πληρωμές σας είτε έχουν πρόσβαση σε κάρτα είτε όχι. Εάν αποφασίσετε να τους δώσετε την πιστωτική τους κάρτα, μπορείτε να το κάνετε με τη συμφωνία ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο για έξοδα έκτακτης ανάγκης.

Ενθαρρύνετε τους να πάρουν μια ασφαλή πιστωτική κάρτα

Το παιδί σας μπορεί να δημιουργήσει πίστωση πιο γρήγορα εάν κάνει αίτηση για πιστωτική κάρτα και λάβει έγκριση για μία μόνο του, ωστόσο αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για μαθητές που δεν έχουν πιστωτικό ιστορικό. Τούτου λεχθέντος, οι εξασφαλισμένες πιστωτικές κάρτες απαιτούν επιστρέψιμη κατάθεση σε μετρητά, καθώς η εγγύηση είναι πολύ εύκολο να εγκριθεί.

Ορισμένες ασφαλείς πιστωτικές κάρτες όπως η Κάρτα φιλοδοξίας από την College Ave προσφέρουν ακόμη και επιστροφή μετρητών1 σε κάθε αγορά και μην χρεώνετε τόκους2. Εάν το παιδί σας επιλέξει να ξεκινήσει τη δημιουργία πίστωσης με μια εξασφαλισμένη πιστωτική κάρτα, βεβαιωθείτε ότι κατανοεί τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσει πίστωση γρήγορα — διατηρώντας τη χρήση της πίστωσης σε χαμηλά επίπεδα και πληρώνοντας τους λογαριασμούς έγκαιρα ή έγκαιρα κάθε μήνα.

στιγμιότυπο οθόνης της κάρτας φιλοδοξίας από τη λεωφόρο κολεγίουστιγμιότυπο οθόνης της κάρτας φιλοδοξίας από τη λεωφόρο κολεγίου

Προτιμήστε αντ 'αυτού μια φοιτητική πιστωτική κάρτα

Ενώ οι ασφαλισμένες πιστωτικές κάρτες είναι μια καλή επιλογή για φοιτητές με ελάχιστη έως καθόλου πίστωση για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την καλή πίστωση, υπάρχουν επίσης πιστωτικές κάρτες ειδικά σχεδιασμένες για φοιτητές. Οι φοιτητικές πιστωτικές κάρτες είναι μη εξασφαλισμένες κάρτες, που σημαίνει ότι δεν απαιτούν προκαταβολή σε μετρητά ως εγγύηση, αλλά χρεώνουν τόκους για τυχόν αγορές που δεν πληρώνονται πλήρως κάθε μήνα.

Διαβάστε περισσότερα  Πρέπει να καθαρίσουμε το οικοσύστημα πληροφοριών για να κερδίσουμε μια φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα – Inside track

Πολλές φοιτητικές πιστωτικές κάρτες προσφέρουν ανταμοιβές για δαπάνες χωρίς να απαιτείται επίσης ετήσια χρέωση, αν και αυτές οι κάρτες τείνουν να συνοδεύονται από υψηλό APR. Το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια φοιτητική πιστωτική κάρτα είναι η χρήση της εξαρτημένης σας κάρτας μόνο για αγορές που έχουν την οικονομική δυνατότητα και η εξόφληση του υπολοίπου στο σύνολό του σε κάθε κύκλο χρέωσης. Εξάλλου, τα υψηλά επιτόκια δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν δεν έχετε ποτέ υπόλοιπο από τον ένα μήνα στον άλλο.

Φοιτητικές πιστωτικές κάρτες…

“Ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για τους φοιτητές να χτίσουν την πίστη τους μαθαίνοντας πολύτιμες δεξιότητες για χρήματα.”

Βοηθήστε το παιδί σας να λάβει πίστωση για άλλες πληρωμές λογαριασμών

Ενώ οι ασφαλισμένες κάρτες και οι φοιτητικές πιστωτικές κάρτες βοηθούν τους νεαρούς ενήλικες να δημιουργήσουν πίστωση με κάθε πληρωμή λογαριασμού που πραγματοποιούν, άλλες πληρωμές που πραγματοποιούν μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Στην πραγματικότητα, η χρήση μιας εφαρμογής όπως το Experian Boost μπορεί να τους βοηθήσει να λάβουν πίστωση για λογαριασμούς κοινής ωφελείας που πληρώνουν, συνδρομές που πληρώνουν και ακόμη και πληρωμές ενοικίων που πραγματοποιούν. Αυτή η εφαρμογή είναι επίσης δωρεάν για χρήση και πρέπει να ρυθμίσετε τις περισσότερες πληρωμές λογαριασμών στην εφαρμογή μία φορά για να τις αναφέρετε στα πιστωτικά γραφεία.

Υπάρχουν επίσης εφαρμογές και εργαλεία ειδικά για το ενοίκιο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές για να λάβουν πίστωση για πληρωμές ενοικίων, αν και συνοδεύονται από χρεώσεις. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται ιστότοποι όπως Ενοικίαση Kharma και RentReporters.

Πραγματοποιήστε πληρωμές μόνο με τόκους σε φοιτητικά δάνεια

Η Fair Isaac Corporation (FICO) σημειώνει επίσης ότι οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν τη δημιουργία πίστωσης με τα φοιτητικά τους δάνεια κατά τη διάρκεια του σχολείου, ακόμη και αν δεν απαιτείται επίσημα να κάνουν πληρωμές μέχρι έξι μήνες μετά την αποφοίτησή τους με ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

Η συμβουλή τους είναι να κάνετε πληρωμές μόνο με τόκους για ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια μαζί με πληρωμές για οποιαδήποτε ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια έχουν κατά τη διάρκεια του κολεγίου προκειμένου να αρχίσουν να αναφέρονται αυτές οι πληρωμές στα πιστωτικά γραφεία το συντομότερο δυνατό.

“Το να κάνετε πληρωμές μόνο με τόκους ως φοιτητής όχι μόνο θα επηρεάσει θετικά το πιστωτικό ιστορικό σας, αλλά θα εμποδίσει επίσης τον τόκο να κεφαλαιοποιήσει και να προσθέσει στο υπόλοιπο του φοιτητικού σας δανείου.” γράφει το πρακτορείο.

Φυσικά, η κεφαλαιοποίηση των τόκων στα δάνεια θα ήταν πρόβλημα μόνο με τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια και τα ομοσπονδιακά άμεσα μη επιδοτούμενα δάνεια, καθώς το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ πληρώνει τους τόκους των άμεσων επιδοτούμενων δανείων ενώ είστε στο σχολείο τουλάχιστον στο ημίχρονο, για έξι μήνες μετά αποφοιτάς και σε περιόδους αναβολής.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να δημιουργήσετε το πιστωτικό σας σκορ

Η κατώτατη γραμμή

Οι φοιτητές δεν χρειάζεται να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν με το σχολείο για να αρχίσουν να χτίζουν πιστώσεις για το μέλλον και είναι λογικό να αρχίσουν να χτίζουν θετικές πιστωτικές συνήθειες από νωρίς ανεξάρτητα. Εργαλεία όπως μια πιστωτική κάρτα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές στο δρόμο τους, είτε επιλέξουν μια ασφαλή πιστωτική κάρτα είτε μια φοιτητική κάρτα. Άλλα βήματα, όπως η χρήση εφαρμογών δημιουργίας πιστωτικών μονάδων, μπορούν επίσης να βοηθήσουν και με λίγη προσπάθεια από την πλευρά του μαθητή ή από τη δική σας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε τη δημιουργία πίστωσης ήταν πριν από μερικά χρόνια και η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα. Μπορείτε να δώσετε στον μαθητή σας ένα πόδι για το μέλλον βοηθώντας τον να δημιουργήσει πιστώσεις ώστε να είναι εκεί όταν το χρειάζεται.

1Οι ανταμοιβές επιστροφής μετρητών υπόκεινται σε Όροι & Προϋποθέσεις Ambition Rewards.

20% ΑΠΡ. Ο λογαριασμός υπόκειται σε μηνιαία χρέωση λογαριασμού 2 $, η χρέωση λογαριασμού παραλείπεται για τους αρχικούς εξαμηνιαίους κύκλους χρέωσης.

Το College Ave δεν είναι τράπεζα. Οι τραπεζικές υπηρεσίες που παρέχονται από και η Κάρτα χρέωσης Mastercard College Ave εκδίδεται από την Evolve Bank & Trust, μέλος FDIC σύμφωνα με άδεια από την Mastercard International Incorporated. Το Mastercard και το Mastercard Brand Mark είναι σήματα κατατεθέντα της Mastercard International Incorporated.